Land Invest Group plant project op Antwerpse slachthuissite

© belga
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Vorige week werd de overeenkomst voor de verkoop van een groot deel van de Antwerpse Slachthuissite aan Land Invest Group ondertekend. Het gaat om een oppervlakte van 19.000 vierkante meter. Dat heeft de verkoper, Norbert Druwel, bevestigd.

Druwel behoudt 40.000 vierkante meter van de site van 75.000 vierkante meter. CFE heeft de rest in handen.

Land Invest Group is een projectontwikkelaar, waarvan de helft in handen is van Elba Advies, de vennootschap van de Nederlandse investeerder Marc Schaling. Een andere aandeelhouder is het Luikse pensioenfonds Ogeo. De voorzitter van Land Invest Group is de gewezen socialistische politicus Luc Van den Bossche.

De ontwikkelaar is vooral actief in residentieel vastgoed. Vandaag ging de tweede fase van een project aan de Antwerpse Westkaai van start, met een plechtigheid waarop Schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde de aangekondigde burgemeester verving.

Naast de twee woontorens die MBG heeft gebouwd aan het Kattendijkdok/Westkaai worden vier extra woontorens opgetrokken. Die woontorens, met appartementen van 63 tot 203 vierkante meter, tellen elk zestien bovengrondse verdiepingen. De gelijkvloerse verdieping is gereserveerd voor winkelactiviteiten en ondergronds bevinden zich parkeergarages en fietsenstallingen. Het volledige project moet klaar zijn tegen einde 2016.

Van de Velde: “We zetten hier een belangrijke nieuwe stap in de opwaardering van het Eilandje, een van de snelst ontwikkelende buurten van Antwerpen. Dit project past ook in onze doelstelling om meer tweeverdieners naar onze stad te lokken.”

Land Invest Group kocht ook het vroegere Renault-gebouw aan de Antwerpse tunnelplaats. Ook aan de Slachthuislaan komen er hoofdzakelijk woningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content