Johnson & Johnson wil Crucell overnemen

17/09/10 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:31

Bron: Trends

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell heeft een overnamebod ontvangen van het Amerikaanse concern Johnson & Johnson. Het bedrijf is in vergevorderde onderhandelingen over een bod van 24,75 euro per aandeel, maakte Crucell vrijdag bekend.

Johnson & Johnson wil Crucell overnemen

© belga

Johnson & Johnson heeft op dit moment al 17,9 procent van de aandelen Crucell in bezit. Het bod waardeert het resterende deel van het Nederlandse bedrijf op 1,75 miljard euro. Het aandeel klokte donderdag af op 15,70 euro. Johnson & Johnson heeft de boekhouding van Cruceel uitgevloeid en intussen afgerond.

De raad van commissarissen van Crucell en het bestuur van Johnson & Johnson hebben toestemming gegeven om verder te gaan met de onderhandelingen.

Het Amerikaanse farmaciebedrijf verwacht na de overname van Crucell de huidige onderzoeksfaciliteiten van het bedrijf te handhaven, evenals het aantal werknemers. Ook het senior management van het Leidse bedrijf blijft op zijn plek. Johnson & Johnson gaat eveneens investeren in de ontwikkelingspijplijn en producten van Crucell.

Crucell is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen, produceren en wereldwijd verkopen van vaccins en antistoffen ter preventie en bestrijding van infectieziekten. Met de huidige portfolio van vaccins richt Crucell zich onder meer op hepatitis A/B, pediatrische en respiratore infectieziekten, en reizigersziekten.Lees meer over:

Onze partners