Herstructureringen Omega Pharma: wellicht 25 jobs gered

22/12/16 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:50

Bron: Belga

Van de aangekondigde ontslagen bij Omega Pharma zullen allicht 21 vertegenwoordigers overgenomen worden door EuroGenerics (EG) en vier bedienden door Etixx. Dat werd vernomen bij LBC.

Herstructureringen Omega Pharma: wellicht 25 jobs gered

© Belga

Op 8 december maakte het Amerikaanse Perrigo bekend dat het ingrijpt bij Omega Pharma. Zo wordt een distributieovereenkomst voor generische geneesmiddelen met EG, die een groot deel van de omzet vertegenwoordigde, vervroegd stopgezet. Ook werd beslist om Etixx te verkopen op 1 januari: Marc Coucke neemt zijn sportmerk terug.

Nadat de intentie was aangekondigd om tot een derde van de banen te schrappen bij Omega Pharma, werd in het kader van de wet-Renault de informatie- en consultatiefase opgestart. Daaruit bleek ondertussen dat allicht 21 vertegenwoordigers door EG overgenomen zullen worden en dat vier bedienden allicht overgenomen worden door Etixx.

"Die jobs zijn onder voorbehoud gered, want er zijn geen bijkomende engagementen van Omega Pharma mocht het voor die personeelsleden bij de overnemer fout aflopen", zegt Sebbe Vandeputte (LBC). Ook zegt de vakbond dat het ontslagcijfer - er werd een intentie aangekondigd om tussen de 45 en 80 mensen te ontslaan - fluctueert.

De gesprekken in het kader van de informatie- en consultatiefase lopen verder "stroef", aldus nog de vakbond. (Belga/NS)

Onze partners