Failliet Imtech: Egeria koopt Traffic & Infra-divisie, nog geen akkoord voor Belgische afdeling

17/08/15 om 23:41 - Bijgewerkt om 23:45

De investeringsmaatschappij Egeria neemt de divisie Traffic & Infra over van het vorige week failliet verklaarde Nederlandse installatiebedrijf Imtech. Dat heeft curator Jeroen Princen in het Nederlandse actualiteitenprogramma Nieuwsuur verklaard. Over de Belgische activiteiten van Imtech is er geen nieuws.

Failliet Imtech: Egeria koopt Traffic & Infra-divisie, nog geen akkoord voor Belgische afdeling

Het hoofdkantoor van Imtech in Gouda © AFP

Voor welk bedrag de divisie Traffic & Infra verkocht werd, kon Jeroen Princen niet zeggen. "Het geld gaat niet naar mij, maar naar de banken van Imtech".

Het installatiebedrijf was na een herfinanciering voor nagenoeg de helft in handen van Rabobank, ING, ABN AMRO en het Duitse Commerzbank. Rabobank gaf vorige al week aan een substantieel verlies te verwachten op zijn belang. Bij Traffic & Infra, waar onder meer stoplichten en matrixborden worden gemaakt, werken ongeveer tweeduizend mensen.

'Net niet'

Princen zei verder dat hij nog een andere overname had willen aankondigen. "Dat ging om activiteiten in Nederland en België en is vanwege een aantal factoren net niet doorgegaan." Imtech werd vorige week failliet verklaard. Onder meer voor Imtech België, een gezond bedrijf, wordt ook met met mogelijke kopers gepraat. Bij Imtech in België werken ongeveer 1.000 mensen, het bedrijf is goed voor een omzet van 200 miljoen euro. Het onderdeel Marine en de activiteiten van Imtech in Scandinavië werden vorige week al verkocht.

Princen gaat de komende dagen aan de slag om ook de rest van het bedrijf te verkopen.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners