Imtech is failliet

13/08/15 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

De geplaagde Nederlandse technisch dienstverlener Imtech is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam.

Imtech is failliet

© Belga

Volgens Imtech zijn de onderdelen Marine en Nordic buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies. Daardoor moeten al 7.300 van de ruim 22.000 banen behouden blijven.

Onder meer voor Imtech België wordt ook met met mogelijke kopers gepraat. Het is het doel om zoveel mogelijk van de onderneming te behouden, aldus een verklaring. Ze zegt dat de financiers, en dus niet de aandeelhouders, van Imtech het recht zullen hebben op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic of eventuele andere onderdelen.

Marine wordt verkocht aan Pon Holdings en Parcom Capital en voor de divisie Nordic loopt het verkoopproces nog, maar dit zou op korte termijn afgerond worden.

De curatoren van Imtech lieten in een aparte verklaring weten dat dankzij de verkoop van Marine en Nordic in Nederland circa 1.300 arbeidsplaatsen zijn gewaarborgd.

Kopers

Er wordt overleg gevoerd met mogelijke kopers voor de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK/Ierland. Ook voor de Nederlandse onderdelen is veel interesse getoond, aldus een persbericht van de bewindvoerders. Namen noemen ze niet. Maar eerder op de dag liet het Helmondse installatiebedrijf Kuijpers weten interesse te hebben in specifieke onderdelen van Imtech. Imtech vroeg dinsdag uitstel van betaling aan. De stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech wist daarna definitief geen overeenkomst te sluiten over extra financiering, waardoor de aanvraag tot surseance noodzakelijk was geworden.

Lening

Imtech had maandag al aangegeven dat de gesprekken over een nieuwe lening van 75 miljoen euro definitief op niks waren uitgedraaid. Het concern liet toen weten de situatie en consequenties te evalueren en de opties te bekijken om zo veel mogelijk van de groep te behouden.

De aanvraag voor uitstel van betaling hadt geen betrekking op Imtech Belgium, waardoor het bedrijf kan doorwerken, benadrukte de Belgische dochter dinsdag. Die aparte juridische entiteit is een gezond bedrijf, klonk het. Bij Imtech in België werken ongeveer 1.000 mensen, goed voor een omzet van 200 miljoen euro. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners