Fagard mogelijk via achterdeur weer binnen bij Belgacom

17/09/11 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Bron: Trends

De omstreden Concetta Fagard kan over enkele weken opnieuw in de Belgacom-torens rondlopen. De beslissing van de raad van bestuur laat volgens sommigen de deur voor haar terugkeer open staan.

Fagard mogelijk via achterdeur weer binnen bij Belgacom

© Belga

"De gedelegeerd bestuurder benadrukt dat hij haar werk apprecieert en dat hij haar kwaliteiten zou kunnen gebruiken in een andere hoedanigheid buiten de N.V. Belgacom." Dat ene zinnetje uit het persbericht van de raad van bestuur van Belgacom - van donderdagavond - leidt tot verschillende interpretaties in de weekendkranten.

'Fagard zal over enkele weken weer neerstrijken bij Belgacom'

"Verschillende goed ingelichte bronnen" laten in De Standaard verstaan dat het zinnetje betekent dat Concetta Fagard "over enkele weken opnieuw zal neerstrijken" bij Belgacom. Ze zou terecht kunnen in andere onderdelen van de groep die buiten de N.V. Belgacom vallen, zoals Scarlet, Tango of Connectimmo. "Het resultaat is steeds hetzelfde: Fagard komt terug", luidt het in de krant.

'Ruimte voor speculaties, maar Bellens kan het zich niet permitteren'

De Morgen houdt het erop dat het zinnetje voor "verwarring" heeft gezorgd. Het "laat ruimte voor speculaties", zegt een bron. "Er wordt hier enkel gesproken over de N.V., maar Belgacom is een grote groep. Dit roept veel vragen op, maar misschien was dat net de bedoeling?"

"Politieke kringen" zeggen in De Morgen dat Bellens het zich evenwel niet meer kan permitteren om Fagard weer binnen te halen. De Belgacom-vakbonden vrezen dat Fagard in een andere hoedanigheid buiten de N.V. Belgacom aan de slag kan, of als dure consultant kan worden aangenomen door Bellens.

In Het Laatste Nieuws zegt Luc Gouppy van het ACV: "we gaan ons niet in de luren laten leggen". (Belga/EE)

Onze partners