CNE roept niet op tot algemene staking bij Carrefour

© Belga

De christelijke vakbond CNE heeft vrijdag aangekondigd dat tijdens het paasweekend verschillende winkels van Carrefour dicht blijven uit protest tegen het herstructureringsplan van Carrefour. De vakbond roept echter niet op tot een algemene staking, zoals eerder in een persmededeling gemeld werd.

“Het CNE bevestigt dat we neen zeggen tegen de verandering van paritair comité in voordeel van de aandeelhouders, tegen de franchisering, tegen meer werken en minder verdienen”, stelt de vakbond vrijdag.

Als reactie gaan verschillende winkels onmiddellijk dicht, bijvoorbeeld in Waterloo, Gosselies, Jumet, Eupen, Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos, Ans, Sint-Pieters-Leeuw, Evere, Belgrade en Kraainem.

De vakbond waarschuwt bovendien voor “ernstige verstoringen” in andere winkels van Carrefour zoals die in Moeskroen, Etterbeek, Boendael, Oudergem, Malmedy, Drogenbos, Casteau, Fléron, Bierges, Froyennes, Europe, Mettewie, Haine-Saint-Pierre, Zinnik en Bouge.

Donderdag vond een nieuwe ondernemingsraad plaats waarop de directie van Carrefour een nieuwe versie van het herstructureringsplan voorlegde. Zeven van de 21 met sluiting bedreigde winkels zouden toch open kunnen blijven.

“De CNE-afgevaardigen roepen het personeel op om niet verdeeld te raken en om hun onderlinge solidariteit aan te sterken”, luidt het bij de christelijke vakbond.

De socialistische vakbond SETCa zegt eveneens alle leden te steunen die zaterdag het werk neerleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content