'8.000 betogers' tegen sluiting ArcelorMittal Luik

26/10/11 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:47

Bron: Trends

Aan de steunmanifestatie neemt ook een delegatie deel van ArcelorMittal uit Gent.

'8.000 betogers' tegen sluiting ArcelorMittal Luik

© Image Globe

Duizenden mensen hebben vandaag in de straten van Seraing deelgenomen aan een optocht ter ondersteuning van werknemers van ArcelorMittal Luik, waar de warme lijn wordt gesloten.
De vakbonden maken gewag van circa 8.000 manifestanten.

De manifestanten komen vanop meerdere plaatsen (Tilleur, Flémalle en Ougrée) samen voor het stadhuis van Seraing. De optocht leidde er tot heel wat verkeershinder. Ook heel wat autobussen met manifestanten zaten vast in de drukte.

Aan de steunmanifestatie neemt ook een delegatie deel van ArcelorMittal uit Gent en ook vanuit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg kwamen mensen afgezakt om hun steun te betuigen met de Luikse metallo's.

In hun toespraken haalden de vakbondsvertegenwoordigers uit naar het bedrijf, dat zijn beloftes niet hield. Ook werd het belang van de staalindustrie voor Luik benadrukt en werd de politieke wereld opgeroepen om alles in het werk te stellen om de de industrie te redden.

De komende weken zullen acties worden georganiseerd op de verschillende sites van ArcelorMittal in België en Europa, werd aangekondigd. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners