Met de schenen bloot: zo draag je een korte broek op de werkvloer
Voor je baas en collega’s verschijnen met ontblote onderbenen zonder aan geloofwaardigheid in te boeten: het kan wel degelijk. Wij leggen je uit hoe het moet.
Hoewel sommigen zullen gruwelen bij het idee om een streepje mannenbeen te laten zien op de werkvloer, is er ook niets zo verraderlijk als het dragen van een warme pantalon bij hoge temperaturen. Plakkerige onderbenen worden onderschat, en een korte broek is nu eenmaal het geschikte middel om dat ongemak mee te lijf te gaan.
Enkele tips om je geloofwaardigheid op het werk te behouden terwijl je je benen wat ademruimte geeft.
1. Draag enkel een korte broek als het weer, de gelegenheid en je werkgever het toelaten
Het dragen van een korte broek is misschien een verademing, toch doe je er je reputatie een behoorlijke gunst mee als je eerst even je weer-app ter hand neemt alvorens een short uit de kast te graaien. Enkel wanneer het te warm is om in een lange broek naar je werk te trekken, kan je met een gerust hart een short uit je garderobe plukken.
Stelde je werkgever strenge regels op over de te dragen werkplunje, en moet de short daarbij het onderspit delven? Jammer, maar een hele dag met plakkerige onderbenen achter je bureau zitten, is nog steeds beter dan helemaal niét achter een bureau zitten omdat je de kledingvoorschriften niet naleefde. Ook als er een belangrijke vergadering gepland staat, is het misschien niet het ideale moment om je benen tentoon te stellen.
2. Hou het eenvoudig (ofte: een ‘leuk’ motiefje bestaat niet op de werkvloer)
Niet elke korte broek die je ooit kocht, is gepast om mee naar het werk te trekken. Zeker shorts met drukke motieven zijn uit den boze – is het niet omdat de kans bestaat dat ze je medewerkers een epilepsieaanval bezorgen, dan wel omdat ze onmogelijk in een professionele outfit te verweven vallen. Ruil je bedrukte shorts met ananassen, palmbomen of eender welk ‘leuk’ motiefje dus in voor effen exemplaren in stijlvolle en tijdloze kleuren als marineblauw en beige.
3. De juiste lengte is allesbepalend
Van zodra je de juiste kleur onder (of nuja, boven) de knie hebt, verdient ook het model van je short wat extra aandacht. Een korte broek die je voor professionele doeleinden wil dragen, komt tot net boven of op je knie. Een langer model ziet er hopeloos ouderwets uit, en een short die je dijbenen daglicht gunnen hou je beter opzij voor op reis.
Shorts hoeven je professionaliteit niet op het spel te zetten, maar kies wel voor een model zonder scheuren, lintjes of in het oog springende broekzakken. Je wil een model om je benen trekken dat er net en verzorgd uitziet. Denk: een geklede broek, maar dan met korte broekspijpen.
4. Verzorg je benen
Moeten je benen het eerste zonlicht nog zien, of heb je een mooi geheel aan muggenbeten, blauwe plekken en wondjes vergaard op je kuiten? Dan laat je die korte broek misschien nog beter even voor wat het is. Je onderbenen zouden niet meer aandacht dan nodig naar zich toe mogen trekken. Zorg dus ook hier voor een verzorgd geheel voor je ze met de wereld (en belangrijker: je medewerkers) deelt.
Tip: net zoals je gezicht baat heeft bij een deugddoende moisturizer, is ook de huid op je benen bijzonder happig naar wat extra vocht. Smeer er dus gerust wat vochtinbrengende crème op. Zo zorg je ervoor dat ook je onderbenen voorbereid zijn op hun dag in de buitenlucht.
5. Het succes zit ‘m in hoe je de korte broek combineert
Een korte broek combineer je op de werkvloer niet met een T-shirt, en zelfs een polo dartelt nog te veel op de grens met casual. Met een stijlvol hemd en mooie lederen of suède schoenen gaat een short dan weer wel (al zouden we de sneakers voor professionele aangelegenheden ook nog even in de kast laten staan).
Zorg er zeker voor dat je schoenen proper zijn. Restanten van een wild feest of een festival horen sowieso niet thuis op en rond je schoenzolen, maar wanneer je ermee naar het werk trekt in korte broek, heb je je schoenen maar beter van een grondige schrobbeurt voorzien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier