Architecten zonder grenzen
“Alleen wanneer het ons goed uitkomt, spelen we grenzen toch nog eens graag uit”, schrijft Trends Style-hoofdredacteur An Bogaerts.
Grenzen trekken is problemen zoeken. Denk maar aan de oorlog in Oekraïne, aan racisme of de Belgische politiek. Zodra je mensen en dingen in hokjes gaat onderverdelen, loopt het mis. Het is een fenomeen dat zich ook in de iets luchtigere sectoren afspeelt. In de lifestylewereld zien we een steeds grotere overlap tussen mode en design, tussen gezondheid en gastronomie, tussen architectuur en reizen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze twee grote thema’s van deze maand – architectuur en reizen – heel dicht bij elkaar aanleunen.
Wanneer Thomas Wynants en Ashlee Anvik het outdoorlabel Extremis uitbouwen in het Amerikaanse Rockford, is dat dan een reis- of een designavontuur? Hetzelfde geldt voor Ingrid Bijnens, die met haar bedrijf La Casa Clara Belgen aan een droomhuis helpt in Spanje. Gaat dat over vastgoed of over het goede leven in Spanje? Over beide uiteraard. Want ook wanneer we op vakantie gaan, zijn we architecturaal bijzonder veeleisend geworden. Getuige daarvan het Silent Living initiatief van piloot João Rodrigues. Hij biedt architecturale parels aan als vakantiehuizen, inclusief conciërge en catering. Trends Style laat je binnenkijken in Casa Na Terra, een luxe vakantiehuis onder de grond. De ideale plek om écht tot rust te komen.
Tot rust komen is ook deze maand een belangrijk topic in de Press Pause-rubriek, die wordt ingevuld door Irene Forte. Forte is de dochter van hotel-tycoon Rocco Forte, de man achter onder andere Hotel Amigo in Brussel. Enkele jaren geleden lanceerde ze haar eigen huidverzorgingslijn, producten die intussen in de mooiste luxe warenhuizen wereldwijd prijken. Reizen, hotels, lichaamsverzorging, ook dat is één pot nat.
Alleen wanneer het ons goed uitkomt, spelen we grenzen toch nog eens graag uit. In het voetbal bijvoorbeeld, maar enkele weken geleden ook in de sector van design en architectuur. Op het Salone del Mobile, het belangrijkste interieur-evenement ter wereld, maakten de Belgische ontwerpers een bijzonder goede beurt. Architect Vincent Van Duysen is al langer een halve god in dat wereldje, maar de jongste jaren zijn daar heel wat beloftevolle namen bij gekomen. En dat heeft ook de internationale pers opgemerkt. Onze subtiele vormgeving en manier van werken slaat duidelijk aan, zeker nu we meer en meer afstappen van openplanarchitectuur en we onze huizen opnieuw in hokjes gaan verdelen. Als dat maar goed komt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier