Jonge bartenders tonen hun creatief talent tijdens de Negroni Week 2025

Campari
Partner Content

Dit is een partnerartikel. De redactie van Trends is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

gisteren om 16:00 Bijgewerkt op: gisteren om 16:04

Een cocktailicoon als canvas. Jong toptalent gaat aan de slag met cocktail-klassieker Negroni: dat is de insteek van van de Campari Negroni Competition. Van 22 tot 28 september kan je in bars over het hele land de originele creaties van de halvefinalisten proeven. Meet the makers!

De Negroni behoeft nauwelijks introductie. Drie gelijke delen – Campari, zoete rode vermouth en London Dry gin – gegoten over ijs in een tumbler glas, afgewerkt met een sinaasappelschijfje. Het is dé cocktail die elegantie en eenvoud verenigt, en volgens het Drinks International Cocktail Report 2025 de meest verkochte klassieke cocktail ter wereld.

Dé uitdaging voor jonge, creatieve bartenders? Gebruik deze klassieker als canvas voor je persoonlijke interpretatie mét respect voor de regels: minstens 1/3 Campari, maximaal zes ingrediënten en minstens één lokaal ingrediënt. De respons was met 79 inzendingen alvast overweldigend en de jury – bestaande uit cocktailpionier Jan Van Ongevalle en Campari Academy & Trade Engagement Ambassador Kevin Clement – selecteerde daaruit 19 halvefinalisten. Zij overtuigden niet alleen met smaak en techniek, maar ook met het persoonlijke verhaal achter hun creatie.

Benieuwd? Bij onder andere deze negen bartenders, stuk voor stuk halvefinalisten, kan dat tijdens de Negroni Week van 22 tot 28 september. Zo proef je niet alleen jong vakmanschap, je steunt er meteen een goed doel mee: Slow Food, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor een duurzame en eerlijke toekomst voor de voedsel-  en drankcultuur.  

9 creaties die eruit springen

1) Stoofvlees Negroni
Stoofvlees  en cocktails? Op z’n minst een verrassend qua inspiratie! Roy Keyrouz  van Bar Bassie in Gent tilt een Belgische klassieker naar een hoger niveau: zijn Stoofvlees Negroni combineert het rijke, langzaam gegaarde karakter van stoofvlees met de bitterzoete verfijning van de iconische Negroni. Een verrassend huwelijk tussen comfort en cocktailcultuur.
https://www.instagram.com/barbassie.wintercircus

2) Flamingo Frappé
Met Flamingo Frappé  zoekt Giovanni Bernardi van Jiggers naar iets lichts en speels. Deze frappé-versie van de Negroni brengt de frisheid van zijn Italiaanse kindertijd samen met de complexiteit van Campari. Ideaal als aperitief bij zwoele zomers.
https://www.instagram.com/jiggers_coolersandcocktails/

3) Grandma’s Garden
Grandma’s Garden is een ode aan nostalgie en puurheid. Dan Snyder van Carl’s Gastro in Aalter koos voor verse ingrediënten en kruidige accenten om je rechtstreeks naar een weelderige tuin vol herinneringen te transporteren, zoals bij grootmoeder.
https://www.instagram.com/carls_gastrobar/

4) Signora Paola
Met deze Negroni-twist brengt Lucas Lepori van Lary Italiaanse elegantie naar Brussel. Deze Negroni eert zowel de Belgische keuken als koningin Paola. Gin geïnfuseerd met stoofkruiden, vermout en een afwerking met Dierendonck’s bresaola. Koninklijk en kruidig.
https://www.instagram.com/lary.bar.bxl

5) Carminsutra
Cedric Buscemi van Under The Stairs in Brussel mixt ‘Campari’ met ‘Kama Sutra’. Carminsutra is pure verleiding in een glas. Een kruidige, sensuele Negroni die klassieke elegantie combineert met oosterse mystiek. Gewassen met paardenvet voor een rijke, fluwelen textuur. Een cocktail die je niet alleen proeft, maar ook voelt.
https://www.instagram.com/underthestairs.brussels/

6) Fico & Cacao
Deze Negroni-twist is een gedurfde dialoog tussen zacht en bitter. Elias Belmans van Marigold in Antwerpen koos voor een Negroni die volledig draait rond het DNA van Campari: Italiaans, bitter en elegant. “Met vijgenblad uit mijn eigen kwekerij en cacao in de vermout versterk ik zijn kruidige diepte, zonder extra zoet. Geen garnering, geen franjes, gewoon pure, gelaagde smaak. Duurzaam en ongecompliceerd, precies zoals het hoort.”
https://www.instagram.com/marigold.antwerp

7) Higador

‘Higador’ roept beelden op van rook, specerijen en subtiele Aziatische invloeden. Diego Verbrugghe van Bar Hootch in Heist op den Berg speelt met bitterheid en balans: groene smaken domineren deze Negroni-variatie met tequila en asperge, vijgenwijn en vijgenblad. Krachtig, aards en in harmonie met het seizoen.
https://www.instagram.com/barhootch

8) Half a Scherry
Soms is less more. Patrick Vercambre van Famouz combineert in Half a Scherry kersenconfituur uit de Polders, Manzanilla sherry, Picon en een halve dosis bourbon. Het resultaat? Een zijdezachte Negroni met een twist richting Boulevardier, of toch niet?
https://www.instagram.com/famouzknokkezoute

9) Dracarys
De inspiratie voor ‘Dracarys’  haalde Julien Emmers van Anatura in Weiswampach bij zijn moeder, haar tuin en de mystiek van kruiden. De ster van het recept is dragon, een kruid met een naam die verwijst naar draken en mythologie. Samen met mezcal, sloe gin, aardbei, honing en balsamico ontstaat een vurige, gelaagde cocktail die uitnodigt om je over te geven aan het onbekende. Dracarys is een oproep om de bitterheid te omarmen en het mysterie te proeven.
https://www.instagram.com/anatura_hotel/