Polysense, dat artificiële intelligentie inzet in de productieprocessen van voedselverwerkers, heeft 2 miljoen euro opgehaald. Zo helpt de start-up voedingsproducenten om efficiënter te werken en minder afval te produceren.
“Voedingsproducenten gooien hun winstmarges weg. Polysense zorgt ervoor dat ze terug grip krijgen op variaties in grondstoffen, seizoenen en omgeving om zo het maximale uit hun proces te halen”, zegt CEO Yarne De Munck.
De start-up zet artificiële intelligentie (AI) en hardwaresystemen in de voedingsindustrie in. Dankzij zijn technologie kunnen voedselverwerkende bedrijven sneller en accurater procescontroles uitvoeren. Door de resultaten daarvan te koppelen aan bedrijfseigen procesparameters, kunnen fouten sneller worden opgespoord. Zo worden handmatige controles overbodig, verhoogt de efficiëntie van het productieproces en wordt minder afval geproduceerd.
Investeringsronde
Met de investeringsronde van 2 miljoen euro wil het bedrijf verder groeien, klinkt het in een persbericht. Het geld werd opgehaald bij bekende ondernemers en investeerders, zoals Peter Hinssen, Wim Vernaeve, Jeroen De Wit (Teamleader), Matthias Geeroms (Lighthouse) en Coformaco, het familyoffice van Conny Vandendriessche en Matthijs Vanhaelemeesch. “Hun potentieel om voedingsbedrijven vooruit te trekken en afval te verminderen, is exact de reden waarom we hen willen ondersteunen”, klinkt het bij Coformaco. De focus ligt nu op het verder ontwikkelen van nieuwe innovaties, alsook het uitbreiden van het marktaandeel binnen de voedingsindustrie in Europa.
Polysense werd in 2022 opgericht door Yarne De Munck (CEO), Lucas Van Dijck (CTO) en Jarne Bogaert (COO). De frietjesreus Agristo, Roger & Roger, bekend van Croky, en de Nederlandse groentenverwerker Coroos maken al gebruik van het product.