Mentha Capital neemt meerderheid in Destiny
De Diegemse telecomintegrator Destiny wil 100 miljoen euro omzet draaien tegen 2020. De Nederlandse investeringsgroep Mentha Capital moet die ambitie helpen waarmaken.
Maanden geleden al had Destiny een Londense investeringsbank in de arm genomen om een vervanger te zoeken voor de durfkapitaalverschaffers in zijn kapitaal. De B-aandeelhouders rond Sherpa Invest en ING Activator Fund hadden samen meer dan twee derde van Destiny in handen.
CTO Samuel De Wever en CEO Daan De Wever van Destiny leggen nu samen met het Amsterdamse Mentha Capital ongeveer 10 miljoen euro op tafel om de durfkapitaalverschaffers uit te kopen. Voorzitter Paul De Fraeye (ex-Unilin) van Destiny, die behoorde tot B-aandeelhouders, blijft als investeerder aan boord. Zijn voorzittersstoel gaat wel naar Mentha Capital. Voorlopig is het onduidelijk hoeveel van de 10 miljoen euro als vers geld in Destiny terechtkomt. Mentha Capital wil niet ingaan op die vraag.
“Mentha Capital neemt tussen 50 en 60 procent van de aandelen. Wij waren voordien ook al minderheidsaandeelhouders, maar Sam en ik trekken ons belang nu een stuk naar boven”, zegt Daan De Wever. “Er was veel interesse. Wij hebben een heleboel biedingen gehad. Als management zochten wij een overnemer met de juiste culturele fit. Bij Mentha hadden we het beste gevoel. Zij zijn een financiële speler, met fondsen van 100 tot 150 miljoen euro, een generalist met expertise. Ik verwacht een actieve raad van bestuur. Een van hun investeringsmanagers komt van KPN en kent de markt zeer goed. De aandeelhoudersovereenkomst is zeer evenwichtig. Er is geen sprake van preferente aandelen of dat soort dingen. Het is samen uit, samen thuis. Voor alle belangrijke beslissingen staan we op gelijke hoogte. Eigenlijk hebben we een veto over alle grote beslissingen.”
Volgens Daan De Wever houdt Mentha Capital flink wat geld klaar voor groei en acquisities bij Destiny, dat ook een mvno-dienst uitbouwt. “Er is een serieuze oorlogskas. Wij zijn al met overnametrajecten bezig”, verzekert hij. Volgens Mentha kijkt Destiny ook naar Nederland en Luxemburg.
Destiny heeft nu 56 medewerkers en sloot het jongste boekjaar af met een omzet van 13 miljoen euro. Dat is nog een heel eind van de “50 tot 100 miljoen” die De Wever “in de komende paar jaren” wil halen. Destiny heeft meer dan 1500 klanten op 5000 locaties en profileert zich als een onestopshop met clouddiensten, unified communciations en beveiliging.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier