Kern van de zaak BELUISTER - Wim Van Buynder bouwt al 15 jaar apps: 'Ik heb vanaf dag één getracht de administratie te digitaliseren en automatiseren'
Kern van de zaak Wim Van Buynder zit niet stil na Next Apps: ‘Met ChatGPT en Claude heb ik twee senior collega’s in dienst’
Kern van de zaak Kern van de zaak Greenway: van Gentse pionier naar gevestigd Belgisch veggiemerk "Ik wil geen missionaris zijn, maar mensen laten proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn", zegt Paul Florizoone. In 1998 opende hij het eerste Greenway-restaurant in Gent, lang voor plantaardig eten een trend werd. Meer dan 25 jaar later is Greenway veel meer dan een restaurant. Het is een merk dat vegetarisch eten toegankelijk maakt voor iedereen.
Belastingen Belastingen De digitale factuur wordt verplicht vanaf 2026: hoe moet u daaraan beginnen? Vanaf 1 januari 2026 geldt een verplichte digitale en gestructureerde facturatie tussen ondernemingen in ons land. Hoe begint u daaraan?
Kern van de zaak Kern van de zaak Ontbijtplatform Gérard Bakery levert koffiekoeken aan huis: 'We werken uitsluitend met lokale leveranciers' Klanten van Gérard Bakery kunnen tot 18 uur de avond voordien hun ontbijtmand samenstellen, eenmalig of met een flexibel abonnement. De versgebakken ontbijtkoeken worden de volgende ochtend aan huis geleverd. "Met bakkerij en logistiek combineren we twee moeilijke sectoren."
Kern van de zaak Kern van de zaak Starter van de week: kinderkampen boeken zonder gedoe met HappyGo Wie kinderen heeft, weet dat de zoektocht naar vakantiekampen een heus avontuur is. Dat kan beter, vonden de Antwerpse moeders Véronique Smet en Kathleen Van den Keybus. Met HappyGo lanceren ze een nieuw platform waar ouders makkelijker kampen voor hun kinderen kunnen zoeken, plannen en boeken. Daarvoor lieten ze zich inspireren door Doodle en Booking.com.
Kern van de zaak Kern van de zaak Luk Wyns (scenarist Knokke Off): 'De lockdowns had ik nooit overleefd zonder Gamma' Hij kreeg even tranen in de ogen bij de première van het tweede seizoen van Knokke Off, bekent Luk Wyns, terwijl hij als scenarist toch wist wat er op het scherm zou komen. "Dan weet je pas echt dat het goed is." Wyns leerde stilaan de controle over een productie los te laten, maar blijft toch een perfectionist en een keiharde werker. "Ik heb ook de waarde van geld leren kennen als je het niet hebt."
Kern van de zaak Kern van de zaak Kobe Desramaults krijgt met Eliane al Michelinster: ‘Elke dag topkwaliteit leveren is een beetje een verslaving of iets masochistisch' Eliane is een nieuw, intiem restaurant in hartje Brussel, en het jongste project van de eigenzinnige West-Vlaamse chef-kok Kobe Desramaults. "Bij alles wat ik onderneem, volg ik mijn buikgevoel. Ik ben constant op zoek naar nieuwe uitdagingen."
Kern van de zaak Kern van de zaak Dit zijn de meest rendabele frietchinezen in Vlaanderen Hoe Belgisch frieten ook zijn, onze lijst van 20 meest rendabele Vlaamse frituren bevat ook vijf eethuizen die worden uitgebaat door mensen van Aziatische origine, de zogenoemde frietchinezen.
Kern van de zaak Kern van de zaak Dit zijn de meest rendabele Vlaamse landbouwbedrijven Boze landbouwers legden het land plat, omdat het water hun aan de lippen staat. Toch is het wel degelijk mogelijk winst te maken met landbouw in Vlaanderen. Het recept: meer marktmacht voor de boeren en meer nicheproducten met een hogere toegevoegde waarde. Trends zocht, vond en analyseerde samen met Trends Business Information de meest rendabele landbouwbedrijven van Vlaanderen.