Gezondheidsheidsscale-up Nexuzhealth groeide tot 270 mensen

Thomas Smolders medewerker Trends

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Als zorgverleners in een ziekenhuis informatie over een patiënt nodig hebben, vinden ze dat in een elektronisch patiëntendossier. UZ Leuven ontwikkelde die technologie jarenlang zelf, maar omdat een ziekenhuis geen IT-organisatie is, botste het op limieten. In het Limburgse Cegeka, dat al heel wat projecten in de gezondheidszorg had uitgewerkt, vond UZ Leuven een partner om de ontwikkeling van die technologie in een stroomversnelling te brengen. In 2016 zetten de twee een joint venture op die nexuzhealth heet.

“We zijn gestart met vijf mensen, maar hebben intussen een team van 270 mensen”, zegt CEO Gertie Delande. “Niet alleen ziekenhuizen gebruiken ons systeem, ook thuisverpleegkundigen en huisartsen. Dankzij nexuzhealth kunnen ze patiënten opvolgen vanaf het moment dat ze op de spoedafdeling komen tot de facturatie en zelfs de zorgverlening nadien. De workflow is voor iedereen duidelijk en de data zijn gecentraliseerd. Daarnaast hebben we met mynexuzhealth een app waarin patiënten hun gezondheidsinformatie kunnen inkijken en bijvoorbeeld vragenlijsten kunnen invullen. Het afgelopen jaar gebruikten meer dan 1 miljoen mensen die app.”

De scale-up is actief van de kust tot Limburg en heeft op termijn de ambitie internationaal te gaan. Gertie Delande: “De ziekenhuisprocessen zijn overal min of meer hetzelfde, maar de wetgeving en de financiering van de zorg is overal anders. In eerste instantie willen we daarom beginnen met uit te breiden naar Brussel en Wallonië.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content