Equicty ontwikkelt digitaal platform voor paarden
Equicty, een starter uit het West-Vlaamse Beselare, wil met zijn digitale platform de paardensport de eenentwintigste eeuw binnenleiden.
Samir Brahimi, Bram Balcaen en Kristof Goeminne, drie jonge dertigers, hebben de bvba Equicty opgestart. Sinds november 2015 biedt het West-Vlaamse bedrijf zijn product aan bij sportstallen, paardenfokkerijen en maneges. “In de paardensport wordt nog heel veel informatie op een bord geschreven of wordt alles nog manueel beheerd”, zegt Samir Brahimi. “Daarom hebben we een softwareplatform ontwikkeld dat het algemeen beheer van paarden optimaliseert. Het is een centraal platform dat data van paarden, stalmedewerkers, eigenaars en managers combineert.”
Het doel is algemene administratieve vereenvoudiging, de samenwerking tussen de medewerkers vergroten en de gezondheid en de prestaties van de paarden verbeteren. Het systeem bestaat uit cloudsoftware gecombineerd met een industrieel aanraakscherm. In het najaar lanceert Equicty op het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken ook een mobiele app.
Equicty’s software wordt geleverd als een servicetoepassing en bevat vijf grote modules. De eerste bevat gegevens over training en planning. De tweede module is gezondheid, met informatie over de ontworming van de dieren, het hoefbeslag, de medische behandelingen en andere voorschriften. Het derde deel is voor de wedstrijdplanning, de resultaten en de financiële prestaties. Met de fokkerijmodule kunnen hengstenhouderijen en veeartsen hun business mee beheren. Het laatste onderdeel is een facturatiesysteem.
“Voorlopig focussen we op jumping, maar ook in andere takken van de paardensport neemt de belangstelling toe, zowel nationaal als internationaal”, zegt Samir Brahimi. Het ondernemerstrio kreeg in de opstartfase heel wat steun van het digitale onderzoekscentrum iMinds. “Vooral voor verkoopstructuren was dat een hele opsteker”, weet Brahimi. “Ook het netwerk van iMinds is erg interessant. Je ontmoet er gelijkgestemde ondernemers of mogelijke kapitaalverschaffers. Dat kan interessant zijn als we snel blijven groeien.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier