Belgisch-Australisch Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen dollar op
Het Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen Amerikaanse dollar op voor de verdere commercialisering en ontwikkeling van zijn dienst om programmeurs veiligere codes te laten schrijven. “De VS en Asia-Pasific zijn onze meest veelbelovende markten”, zegt CTO en medeoprichter Matias Madou.
Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de kapitaalverhoging van 3,5 miljoen dollar, de waardering of de omzet van Secure Code Warrior. Het bedrijf heeft 50 medewerkers verspreid over Sydney, Brugge, Londen en Boston en zou meer dan 100 grote bedrijven als klant hebben waaronder de softwaregigant Salesforce, de retailer Target en zeer grote financiële instellingen.
“We mikken op bedrijven met een grote software-ontwikkelafdeling, ideaal vanaf 500 programmeurs en meer”, zegt Madou. Dit is de tweede versie van het bedrijf Secure Code Warrior. Huidig CEO Pieter Danhieux had in 2015 het bedrijf opgericht, met een focus op online leren meer veilige computercodes te schrijven. Danhieux, een ervaren tech-ondernemer die was uitgeweken naar Sydney, kwam vorig jaar Matias Madou tegen op de cybersecurityconferentie RSA. Madou had zijn eigen software-oplossing Sensei Security, waarmee programmeurs hun code konden laten analyseren en advies kregen over meer veilige code. Het functioneerde zoals spellingscontrole in een tekstverwerker. Beide diensten waren complementair en daarom besloten de twee Belgen samen verder te gaan onder de naam Secure Code Warrior.
“We waren allebei bezig met dezelfde uitdaging: programmeurs aanzetten tot het schrijven van meer veilige codes”, zegt Madou. “Nu hebben we een mooi aanbod: een reeks van onlinemodules waar programmeurs hun kennis kunnen bijschaven, en ze kunnen hun eigen code valideren tijdens het programmeren. Het grote voordeel van het platform is dat het volledig online verloopt en dat het ook kan geïntegreerd kan worden in de dagelijkse routine van de programmeur in plaats van een vaak dagvullend programma in een opleidingslokaal.”
Juiste moment
Secure Code Warrior kreeg al geld van een onafhankelijke investeerder en van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Deze keer stappen twee fondsen in, het Australische AirTree Ventures en de van oorsprong Amerikaanse Paladin Capital Group. Die laatste heeft al veel cybersecurity-start-ups in haar portfolio. “We hadden eerder geld kunnen ophalen, maar dit is het juiste moment”, gaat Madou verder. “De voorbije jaren zijn we vooral gegroeid dankzij mondreclame. Mochten we eerder over zo’n groot bedrag hebben beschikt, zouden we misschien de verkeerde keuzes gemaakt hebben. Nu hebben we bijvoorbeeld een beter zicht op hoe we onze commercialisering willen versnellen. De VS en de regio Asia-Pacific hebben het meeste potentieel. We merken dat onder meer aan de kortere verkoopcyclus. Het duurt over het algemeen langer om in Europa een nieuwe klant te laten tekenen.”
Het zwaartepunt van het bedrijf ligt in Sydney en Brugge, met respectievelijk 20 en 15 medewerkers. “Dat is historisch gegroeid, omdat Pieter naar Australië was verhuisd en ik in Brugge woonde. Het team van ontwikkelaars zit verspreid over die twee locaties. Het is ook de bedoeling met het opgehaalde geld in Brugge verder de O&O-activiteiten uit te bouwen, we gaan hier volop rekruteren. In België vind je programmeurs van topkwaliteit tegen een aannemelijke verloning in vergelijking met Silicon Valley of zelfs Sydney.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier
Secure Code Warrior
-
Maatschappelijke zetel:
Assebroek
-
Sector:
ICT - Informatica: services, consultancy, software
-
Toegevoegde waarde:
846472