Belgacom betaalt halve euro interimdividend
Belgacom boekte in zijn derde kwartaal 11,4 procent meer omzet tot 1,63 miljard euro. De nettowinst (deel van de groep) daalde echter met 10 procent tot 195 miljoen euro. De bedrijfswinst daalde met 11,7 procent, vooral door hogere afschrijvingen.
De omzetgroei komt uit het internationale filiaal BICS, waarin Belgacom 57,6 procent heeft, maar waarvan de Belgen de resultaten volledig consolideren.
Mobiele spraak leed onder regulerende maatregelen en boekte in het consumentensegment 4,8 procent minder omzet op vergelijkbare basis. Dat woog op de totale inkomsten uit dit segment, die 2,8 procent daalden tot 585 miljoen euro in het derde kwartaal.
Het aantal tv-huishoudens steeg ongeveer 42.000 in het kwartaal tot 795.000, een stijging met 5,6 procent in vergelijking met de situatie eind juni en met 220.000 of 38,3 procent in vergelijking met een jaar geleden.
Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de 1,109 miljoen tv-abonnees die Telenet gisteren bekendmaakte, dus zonder tweede aansluitingen.
Telenet meldde gisteren een stijging van 52.000 digitale tv-abonnees, alleen in Telenet-gebied.
Toch is de prestatie van Belgacom op dit vlak indrukwekkend. Telenet hoeft enkel zijn bestaande analoge abonnees te overtuigen om digitaal te gaan. Alle bijkomende tv-klanten van Belgacom zijn nieuw.
Bedrijvensegment krimpt 1,99 procent
De inkomsten uit de verkoop van mobiele telefonie aan bedrijven daalden 2,3 procent op vergelijkbare basis. De inkomsten uit het bedrijvensegment kwamen daarmee uit op 590 miljoen euro, een daling met 1,99 procent.
Belgacom keert op 10 december een interimdividend van een halve euro uit, besliste de raad van bestuur.
Belgacom meldt ook nog dat de experten in zijn rechtszaak met Base en Mobistar hun rapport moeten indienen tegen 15 april 2011. De twee concurrenten eisen samen 1,7 miljard euro schadevergoeding van Belgacom wegens misbruik van economische machtspositie in de bedrijfsmobilofoniemarkt.
De Raad voor de Mededinging legde Belgacom daarvoor al eerder een boete van 66,3 miljoen op. Belgacom ging in beroep tegen die beslissing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier