Duurzaamheid Duurzaamheid La Lorraine en Delhaize maken duurzamer brood dankzij regeneratieve landbouw De op steen gebakken artisanale Rustik-broden in de Delhaize-rekken worden voortaan gebakken met tarwebloem uit de regeneratieve landbouw. Dat verlaagt de CO2-voetafdruk van zo’n brood met maar liefst 40 procent. Cruciaal daarbij was de derde partner, Arvesta, die 39 Belgische landbouwers overtuigde om regeneratief tarwe te telen.
Ondernemen Ondernemen Eric Lauwers (CEO Arvesta): ‘Niemand weet beter dan de boer hoe belangrijk het milieu is’ In de discussie over het stikstofakkoord werd de boer neergezet als de grootste milieuvervuiler. Dat imago is onterecht, beklemtoont Eric Lauwers, de CEO van Arvesta. Het conglomeraat sleutelt aan vernieuwende technologie voor de landbouw van de toekomst. “Voor het klimaat kun je bovendien nergens beter produceren dan in België.”