Duurzaamheid Duurzaamheid Drie bedrijven over duurzame loopbanen: ‘Een bedrijf moet een plek zijn waar je graag werkt’ Wie de term duurzaamheid hoort, denkt snel aan klimaatverandering, of respect voor onze leefomgeving. Maar ook de S van ‘sociaal’ zit in de ESG-doelstellingen. Voor bedrijven is het belangrijk dat zij op een duurzame manier met hun personeel omgaan. Dat vergt maatwerk, dialoog en een cultuur waarin leren en flexibiliteit centraal staan. Solita, Arvesta en Politiezone Antwerpen tonen hoe zij duurzame loopbanen vormgeven.
Duurzaamheid Duurzaamheid La Lorraine en Delhaize maken duurzamer brood dankzij regeneratieve landbouw De op steen gebakken artisanale Rustik-broden in de Delhaize-rekken worden voortaan gebakken met tarwebloem uit de regeneratieve landbouw. Dat verlaagt de CO2-voetafdruk van zo’n brood met maar liefst 40 procent. Cruciaal daarbij was de derde partner, Arvesta, die 39 Belgische landbouwers overtuigde om regeneratief tarwe te telen.
Ondernemen Ondernemen Eric Lauwers (CEO Arvesta): ‘Niemand weet beter dan de boer hoe belangrijk het milieu is’ In de discussie over het stikstofakkoord werd de boer neergezet als de grootste milieuvervuiler. Dat imago is onterecht, beklemtoont Eric Lauwers, de CEO van Arvesta. Het conglomeraat sleutelt aan vernieuwende technologie voor de landbouw van de toekomst. “Voor het klimaat kun je bovendien nergens beter produceren dan in België.”