Zomer aan zee

Sinds enkele jaren verkassen steeds meer galerijen tijdens de zomer naar Knokke. Tussen het zonnebaden door – of wanneer het regent – trakteren ze er de badgasten op kwalitatieve kunst en design.

Terwijl veel gevestigde galerijen – zoals Geukens & De Vil, Baronian en Maruani Mercier Gallery – er intussen een vaste stek hebben, verwelkomt Knokke elk jaar ook enkele nieuwkomers. Een geliefde expositieplek is het iconische huis Dr. De Beir. Deze zomer nemen de Gentse galerijen Atelier Ecru Gallery en Barbé Urbain er hun intrek. Terwijl Christophe Urbain bij beide initiatieven betrokken is, werkt hij voor het designgedeelte samen met zijn partner Stéphanie Frederickx en voor het kunstgedeelte met Oliver Barbé. Het modernistische hoekgebouw van Huib Hoste vormt het perfecte kader voor Magellan of wat ze zelf een “ontdekkingsreis door de werelden van hedendaagse kunst en design” noemen.

Ook Modern Shapes Gallery en Forwart Gallery uit Antwerpen slaan de handen in elkaar voor een Knokse uitbreiding. In een casco nieuwbouw aan de Zeedijk brengen ze hedendaagse sculpturen en minimalistische werken. Zo kan je er de keramiek van de Franse kunstenaar Lucien Petit of de Spaanse Enric Mestre ontdekken, maar ook verlichting van Koen Van Guijze of de Nederlandse kunstenares Corine van Voorbergen. Als het initiatief een succes blijkt, dan wordt het een permanente ruimte.

Magellan, huis Dr. De Beir, tot 28 augustus.

Modern Shapes Gallery & Forwart Gallery, tot eind september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content