ZF Wind Power start lijnproductie van onderdelen voor windmolens in Lommel

©  BELGA PHOTO JORIS VLIEGEN

Bij ZF Wind Power in Lommel kunnen voortaan tandwielkasten en aandrijflijnen voor windturbines van a tot z op eigen productielijnen geproduceerd worden. Daarvoor zijn in de fabriek drie productielijnen geïnstalleerd, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

“Het opzet van seriële productielijnen is uniek in onze sector: we zijn de eerste binnen de windindustrie die een volledige productielijn – van losse componententen tot één product op één lijn – kunnen opzetten voor producten van deze omvang”, duidt Felix Henseler, CEO van ZF Wind Power. “In het verleden produceerden we onze producten niet via complete productielijnen.” 

Op een eerste productielijn worden tandwielkasten gemaakt, de tweede lijn is er voor aandrijflijnen voor windturbines op het land en de derde voor aandrijflijnen voor windmolens in zee. Er kunnen in totaal vier afgewerkte producten per dag van de band rollen. “Op jaarbasis levert dat groene energie voor vier miljoen gezinnen”, aldus Henseler.

De investering, waarvan de omvang niet wordt bekendgemaakt, levert niet onmiddellijk extra banen op. ZF Wind Power is een internationale speler op de windmarkt, met hoofdzetel in België. Ook het onderzoekscentrum is in België gevestigd. De Belgische activiteiten, met ook een kantoor in Antwerpen, zijn goed voor zowat duizend banen (arbeiders en bedienden). Het bedrijf heeft ook afdelingen in Duitsland, India, de Verenigde Staten en China.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content