Zes succesvolle starters

Trends Culinair presenteert jonge horecaondernemers die lekker eten brengen en met succes een nieuwe zaak in de markt hebben gezet.

Calla’s

Niels De Landtsheer begon op zijn vijftiende aan de afwas in ‘t Aards Paradijs in Merendree en werkte daar na zijn schooltijd vijf jaar vast. Hij vormde een hecht team met de chef en klom op tot souschef. Lien Van Nevel heeft, net als Niels, beroepsschool Ter Groene Poorte gevolgd en schreef zich in op een cursus voor sommelier. Het huis van hun dromen vonden de twee in Aalter. Het art-decohuis had drie jaar leeggestaan. Hoewel de keuken van Calla’s nog niet overal op punt staat, is het restaurant druk bezocht.

Calla’s: Stationsstraat 250, 9880 Aalter. Tel. 09 328 52 09. www.restaurant-callas.be

***

Deauville

Stijn Derlijn (27) zet zich in om restaurant Deauville hoog in de markt te posi- tioneren. Stijn is een product van Hotel-school Ter Duinen, maar haalde ook een bachelor in Hotelmanagement in Brugge en trok naar de Hogere Hotelschool Den Haag en de RSM Universiteit van Rotterdam, waar hij een Master in Hospitality Management behaalde. Praktijkervaringen deed hij op in onder meer Les Mas Candille in Mougins, Hof van Cleve en Bar et Boeuf Monaco van Alain Ducasse. Met de komst van kok Jan Supply vond Stijn een ideale bondgenoot. In Deauville brengt hij verfijnde, hedendaagse gastronomie van topniveau.

Restaurant Deauville: Bloemenlaan 1, 9690 Kluisbergen. Tel. 055 20 88 17

*****

Deux Amis

Dieter Vandeputte en Lee Goemaere openden Deux Amis november 2010 en wisten via mondreclame klanten te trekken. Het restaurant ligt in een opgeknapt hoevetje met modieus terras. Dieter en Lee serveren gerechten uit de Franse en Belgische keuken. De kok legt moderne accenten. Dieter deed ervaring op in Oud Sluis (Sluis) en in Pegasus (Poperinge). Lee werkte in Hostellerie St. Nicolas (Elverdinge) en bij zijn ouders in het grillrestaurant Luttertab.

Restaurant Deux Amis: Abeelseweg 137, 8970 Poperinge. Tel. 057 36 46 50

***

Ciccio

Voor het grote publiek is Claudio Dell’Anno geen onbekende. Hij was een van de sterren uit het televisieprogramma ‘Mijn Restaurant’ op vtm. Hij volgde vorig jaar zijn vader op aan het fornuis van Ciccio. Met de komst van Claudio werd de zaak verjongd. De warme en moderne inrichting is van de hand van Lieven Musschoot, de binnenhuisarchitect die ook Pure C en Oud Sluis aankleedde. Bij Ciccio eet men ongecompliceerd lekker van pure, Italiaans getinte bereidingen.

Ciccio bij Claudio Dell’Anno: Dumortierlaan 64, 8300 Knokke. Tel. 050 60 96 61

***

Markt XI

Benny Van Torre (25) kreeg de microbe te pakken in de drie maanden die hij voor Hertog Jan werkte. Het meeste heeft hij te danken aan Bart Desmidt van eethuis Bartholomeus, naast wie hij 4,5 jaar in de keuken stond. Katrijn Blondé komt uit de sociale sector en ging drie maanden aan de slag in Si Versaille om de job onder de knie te krijgen. Toen in De Haan een oud huisje op de Markt vrijkwam, hebben Benny en Katrijn dat gekocht en zelf eigentijds ingericht. De spijskaart is beknopt en de aandacht gaat naar de menu’s. De bereidingen zijn hedendaags, verfijnd, puur en speels. Een veelbelovende nieuwkomer.

Markt XI: Driftweg 11, 8420 De Haan. www.markt11.be.

****

Va Doux Vent

Va Doux Vent kwam op de plaats van Bon Bon, de sterrenbistro van Christophe Hardiquest. In de keuken staan Stefan Jacobs (22) en Romain Mouton (25). Stefan ging in de leer bij Olivier Roelinger en Yves Mattagne. Romain roerde in de potten bij Comme chez Soi en in de Sea Grill. Zaalmeester Gontran Buyse kan terugblikken op dertien jaar ontvangen en bedienen in Comme chez Soi. De intieme luxebistro heeft een nostalgisch decor. Het duo presenteert smakelijke, seizoensgebonden gerechten.

Va Doux Vent, fine dining: Karmelietenstraat 93, 1180 Brussel. Tel. 02 346 65 05 www.vadouxvent.be.

****

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content