Wereldbrasserie

Dirk en Annemie De Koninck maakten van hun gastronomisch restaurant Corum de kosmopolitische brasserie La Luna.

Dirk en Annemie De Koninck wisten goed waar de wind vandaan kwam, toen zij besloten hun gastronomisch restaurant Corum om te toveren tot een kosmopolitische brasserie. Ze hebben nog geen spijt gehad van die beslissing, want nu zijn alle tafeltjes tweemaal per dag bezet. La Luna is niet de zoveelste kopie van een Parijse brasserie, maar een aangenaam eethuis dat inspeelt op moderne behoeften. Het Luna heeft een internationaal geïnspireerde no-nonsense keuken en een eigenzinnige tijdloze aankleding die bijzonder mooi is door de minimalistische eenvoud. Het interieur werd gedecoreerd door binnenhuisarchitect Jean De Meulder en modeontwerper Jo Wyckmans. Opvallende details zijn de hoger gelegen open keuken, de schaal- en schelpdierenbank en een lange nis waar vlammen opflakkeren tussen de stenen.

Wij bezochten de brasserie op een maandagavond, gaven onze autosleutels aan de voiturier en namen plaats in de eetzaal vol keurige burgers. Op de sober gedekte tafel verscheen zelfgebakken kruidenbrood en een dipschaaltje olijfolie (boter is helemaal out). Als aperitief namen we de correcte witte huiswijn uit de Cévennes (130 fr. per glas). La Luna heeft een wereldwijnkaart met een ruime en interessante keuze, zowel per glas als per fles verkrijgbaar.

Op de gevarieerde wereldspijskaart zijn gerechten van Italiaanse en Japanse oorsprong goed vertegenwoordigd. Een handvol voorbeelden : piramide van krab met wakame, mirin en shoyu (590 fr.), sashimi van rode tonijn en zalm (520 fr.), geroosterde tomaat, paprika en zucchini (380 fra.), warme groenten met olijfolie en aceto balsamico (420 fr.).

Onze keuze viel op Caesar-salade (320 fr.), samengesteld uit in vinaigrette gewentelde krokante bindsla met (te) veel gebakken broodkorstjes en schors van Parmezaanse kaas. Deze salade werd voor het eerst gemaakt door de Italiaanse immigrant Caesar Cardini in zijn restaurant Caesar’s Place in Tijuana (Mexico). Sinds het gerecht verscheen op het menu van Chasen’s in Los Angeles, is het een Amerikaanse klassieker geworden.

In de oorspronkelijke versie worden de stukjes brood ingewreven met knoflook en gebruikt men hardgekookte eieren en in stukjes gesneden ansjovisfilet. In La Luna misten we knoflook, eieren en ansjovis. Bij de salade dronken we een glaasje exotisch geurende en vol smakende Italiaanse Pinot Grigio, Linea Ritrati (220 fr.).

Het hoofdgerecht was tagliolini met geroosterde tomaat, zelfgemaakte pesto en gesmolten kaaskorst : vettig en prettig (460 fr.). In het glas kwam de rode huiswijn uit de Cévennes (130 fr.). De maaltijd werd afgerond met een perfecte crème brûlée (260 fr.).

PIETER VAN DOVEREN

Dirk en Annemie De Koninck Brengen in La Luna een internationaal geïnspireerde no-nonsense keuken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content