Volkswagen pompt 5 miljard dollar in Amerikaanse elektrische-autobouwer Rivian

Voor Rivian is de overeenkomst met Volkswagen een financiële levenslijn © Getty Images

De Duitse autogroep Volkswagen is van plan de komende jaren tot vijf miljard dollar te investeren in de Amerikaanse maker van elektrische wagens Rivian. Beide merken stappen in een joint venture om software te gaan ontwikkelen voor het maken van elektrische wagens.

In eerste instantie investeert Volkswagen een miljard dollar in Rivian, en later komt daar nog eens tot vier miljard dollar bij.

Voor Rivian – lange tijd bestempeld als dé rivaal van Tesla – is de overeenkomst een financiële levenslijn. Het bedrijf is verlieslatend en worstelt met het produceren en leveren van zijn elektrische pick-up en SUV-modellen. In maart werden plannen gepauzeerd voor de bouw van een nieuwe fabriek, om zo cash te besparen.

Volkswagen worstelt dan weer met het ontwikkelen van eigen software voor elektrische wagens. Door de deal krijgen ze nu toegang tot de technologie van Rivian.

Door de aarzeling van consumenten om elektrische wagens te kopen staan heel wat producenten onder druk. Verscheidene bouwers van elektrische wagens hebben investeringen bijgesteld of zelfs opgeschort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content