Vdk bank lanceert groene kasbon

© Belga
Patrick Claerhout
Patrick Claerhout redacteur bij Trends

Na Belfius en BNP Paribas Fortis geeft nu ook vdk bank dit jaar opnieuw kasbons uit. Conform de duurzame strategie van de bank gaat het om een ‘groene’ kasbon.

Vdk bank spreekt in haar communicatie over een ‘kasbon met energie-impact’. De bank engageert zich ertoe het opgehaalde geld enkel te investeren in organisaties, bedrijven en projecten die bijdragen tot een beter leefmilieu, de verduurzaming van de economie of de vergroening van het woningbestand.

De groene kasbon heeft looptijden van één tot tien jaar. De kasbon op één jaar biedt een brutorente van 3 procent. Mensen kunnen intekenen tot 4 september, dat is niet toevallig de datum waarop de 22 miljard euro van de fiscaalvriendelijke staatsbon vrijkomt. Vdk bank zegt dat het met haar kasbon met energie-impact een duurzaam alternatief wil bieden voor andere kasbons en voor de staatsbon. Intekenen kan vanaf 200 euro.

“We bieden niet alleen een marktconform rendement. We zorgen er ook voor dat de centen die de Belg ons toevertrouwt enkel geïnvesteerd worden in projecten voor de opwekking van hernieuwbare energie en het energiezuinig maken van woningen”, zegt Steven Wauters, commercieel directeur van vdk bank. Dat laat de bank extern verifiëren door de organisatie Forum Ethibel.

Nieuwe kantoren in Brussel

Vdk bank opende deze week haar eerste bankkantoor buiten Vlaanderen. Door de overname van het cliënteel van de coöperatie NewB zette de bank vorig jaar de stap naar Franstalig België. Dat gaat gepaard met een uitbreiding van het kantorennet naar Brussel en Wallonië. Een eerste agentschap in Schaarbeek (Aeropolis) is operationeel. Later dit jaar komt er een vestiging aan de Zavel in Brussel-centrum bij. Op termijn wil vdk bank ook kantoren openen in een aantal Waalse provinciehoofdsteden, zoals Luik, Namen en Bergen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content