Van Hool gaat week extra aan ‘snelle doorstart’ werken

Van Hool in Koningshooikt. © BELGA

Busbouwer Van Hool gaat “binnen de procedures die lopen voor de ondernemingsrechtbank van Mechelen” een week extra nemen om aan een “snelle doorstart” van het bedrijf te werken. Dat heeft de directie dinsdagochtend bekendgemaakt na een bijzondere ondernemingsraad.

Over de gesprekken met de kandidaat-overnemers en wat hun concrete plannen met (delen van) het bedrijf zijn, wordt nog steeds nauwelijks gecommuniceerd. Van Hool laat wel optekenen dat de gesprekken met potentiële overnemers “constructief en in een goede sfeer” verlopen. De directie zegt daarbij aandacht te hebben “voor alle belanghebbenden, waarbij vooral gedacht wordt aan de medewerkers”.

Van Hool is nog steeds op weg naar een faillissement, maar hoopt dus nog op een doorstart en het behoud van een deel van de activiteiten en werkgelegenheid. Vorige week raakte bekend dat de Nederlandse concurrent VDL en het Duitse Schmitz Cargobull samenwerken aan een overnamebod, en dat ook ondernemer Guido Dumarey interesse heeft. Er zou ook nog een vierde, kleinere kandidaat zijn.

Bekijk de Kanaal Z-reportage:

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content