Van Hool blijft bestaan als merknaam in Europa

Van Hool, Koningshooikt.
Kevin Van der Auwera Coördinatie Trends.be

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf GRW, dat na het faillissement van Van Hool de trailerafdeling van het voertuigenconcern uit Koningshooikt overnam, zal op de Europese markt al zijn producten aanbieden onder de merknaam Van Hool.

Dat heeft GRW, deels in handen van het Duitse Schmitz Cargobull, volgens havenmagazine Flows bekendgemaakt op de IAA-transportbeurs in het Duitse Hannover. GRW bevestigt de keuze voor de merknaam Van Hool ook aan persagentschap Belga.

Faillissement

Na het faillissement van het voertuigenconcern in april van dit jaar nam GRW de trailerafdeling over. Het aanbod zal vooral bestaan uit op maat gemaakte tankcontainers voor vloeistoffen, gassen en bulkproducten.

“Door de integratie van GRW en Van Hool, zijn we nu in staat om een geavanceerd portfolio aan te bieden”, aldus CEO Gerhard van der Merwe. “Vanaf nu dragen alle producten de merknaam Van Hool.”

Sinds de heropstart zou GRW al 273 productie-eenheden hebben afgeleverd op de site in Koningshooikt. In 2025 wil men 1.300 units afleveren en een omzet draaien van 65 miljoen euro.

Dossier: opkomst en ondergang

Het faillissement van Vlaanderens meest bekende voertuigenconcern beroerde maandenlang de gemoederen. Trends publiceert in de maand september een reeks over de opgang en ondergang van het bedrijf. Oprichter Bernard Van Hool maakte van het familiebedrijf een producent van bussen en touringcars met wereldwijd aanzien. Van New York, Algiers en tot in Tokio was Van Hool een ijzersterke naam die stond voor kwaliteit. Hoe en waar is het misgelopen? Lees er alles over in ons dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content