Trèfle à 4

Alain Troubat brengt in ‘Trèfle à 4’ favoriete gerechten van bevriende grote Franse koks.

Trèfle à 4 is het gastronomisch restaurant van het Château du Lac, een van de hotels van de door John Martin gecreëerde groep. Het Château du Lac ligt aan het meer van Genval en is een groene uitvalsbasis voor zakenmensen en staatshoofden.

De exploitatie van Trèfle à 4 is in handen van de Fransman Alain Troubat. Deze globetrotter opende in Kinshasa Devinière, dat uitgroeide tot het bekendste restaurant van Congo. Zijn klanten brachten hem mee terug naar Brussel, waar hij Stirwin opende. In deze luxueuze Franse brasserie doen eurocraten zich te goed aan smakelijke Franse streekgerechten.

Trèfle à 4 moet het hebben van hotelbezoekers, zakenlui en gastronomen. Het restaurant heeft een eetzaal op verschillende niveaus, zodat men overal een goed zicht over het meer heeft. Ter gelegenheid van het jaar 2000 bereidt Troubat het favoriete gerecht van tien bevriende grote Franse chefs, omringd door een streekeigen menu en aangepaste wijnen. Zo vertrouwde de beroemde kok Alain Dutournier van restaurant Carré des Feuillants in Parijs het recept toe van kip van Chalosse met gekonfijte uien; Gerard Garriques van restaurant Pastel in Toulouse suggereerde dan weer een tarte tatin met rapen en ganzenlever. Voor Een Meesterkok en zijn Streekmenu (vijf gangen) betaalt u 2000 frank, één glas wijn per gang inbegrepen. Wie dit menu kiest, maakt maandelijks kans op een etentje in het restaurant van de desbetreffende meesterkok.

Wij werden ontvangen door David Simons, de hoffelijke maître d’hôtel en kregen Een Meesterkok en zijn Streekmenu van Michel Rostang. Na een dorstlessend glaasje Apremont, Les Rocailles bij een zomerse Vichyssoise van asperges kwam een Chât. de Nages 1998, als fruitige karakterwijn bij een terrine van langoustines. Vervolgens verscheen een zachtgekookt eitje met morieljes, portsaus en doopstokje van in ganzenvet gebakken brood (om je vingers bij af te likken). Als hoofdgerecht was er in cocotte met salie en kleine uitjes bereide kwartel met een krachtige en warme Saint Chinian, domaine de Sortheillo 1998. En ten slotte kregen we ook nog crème met krokantje van gebroken pralines, getoaste brioche en een mollig-frisse Muscat du Cap Corse, domaine San Quillico 1999.

Wij waren in ons schik met deze formule, die voor een interessante prijs een kijkje over de grens mogelijk maakt. Tijdens Euro 2000 is het kasteel de thuishaven van de Franse ploeg en wordt dit menu vervangen door het menu Spécial Bleus van Troubat.

pieter van doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content