1978: De Nederlandse serial entrepreneur Tom van Rijn begint met het Handboek voor Transporterend Nederland. Hij verzamelt routegegevens voor de transportindustrie.
1984: Tom Van Rijn begint met Car Pilot, een systeem voor autonavigatie. Oprichting van Tele Atlas in ‘s Hertogenbosch. Eerste president-commissaris Paul van de Bijl, buurman van Tom van Rijn, haalt kapitaal bijeen bij de rijke business angels uit het Nederlandse ‘Brasschaat’, Vught. Brengt onder meer automobielclub ANWB, Heidemij en de familie de Pont (Janivo) aan boord.
1984 Alain De Taeye begint met Informatics and Management Consultants (IMC) in Gent voor advies in onder meer routeplanning.
1988: Philips kiest voor Navteq, nadat Tele Atlas de digitalisering van West-Europa op 650 miljoen gulden schatte, Navteq op 60 miljoen.
1989: Tele Atlas uit Nederland verwerft een meerderheidsbelang in IMC en voorziet De Taeye van vers kapitaal.
1990: Janivo koopt de overige aandeelhouders bij Tele Atlas uit en De Taeye bij IMC uit. De Taeye volgt Tom van Rijn op als technologiedirecteur en neemt prompt de ontwikkeling vanuit Den Bosch mee naar het goedkopere Gent.
1991: Eerste Golfoorlog overtuigt VS om gps exclusief militair te houden.
1994: Tele Atlas, Etak en Robert Bosch via dochter Blaupunkt vormen de European Digital Road Map Association (EDRA) en beginnen met de bouw van de Europese kaart. Philips (Navteq ) wijst toenadering af en doet niet mee in EDRA.
1995: Fusie tussen Tele Atlas en Robert Bosch Data (zusterbedrijf van Blaupunkt). Windows 95 populariseert grafische toepassingen op pc.
1996: Grootschalige introductie van navigatiesystemen in Europa, eerste cd-roms van Tele Atlas via Blaupunkts autonavigatiesystemen.
1998: Outsourcing data-input naar India. Vertegenwoordiging in Japan.
2000: Gps vrijgegeven voor civiele doeleinden. 2000 Tele Atlas haalt 226 miljoen op de Neuer Markt op. Neemt kaartenmaker Etak over in de VS en GB. 2000 Eerste contacten in China. Een jaar later wordt een samenwerking gestart om de database van Hongkong te ontwikkelen.
2001: Technocrash en de terreur op 11 september.
2002: Groei stokt in de VS. Topman in VS vervangen door George Fink. Liquiditeitsnood dreigt.
2003: Familie de Pont en Bosch lenen 10 miljoen euro extra. Financieel directeur Hans van Hoorn, bij de groep sinds 1990, vertrekt bij meningsverschillen over de Amerikaanse strategie en de afwijzing van het plan om GDT over te nemen. Aandeel stijgt opnieuw. Rolv Eide, COO Europe, vertrekt.
April 2004: Geen beterschap in de VS. Raad van commissarissen gaat nu toch achter overname van GDT staan. Amerikaanse fondsen investeren 175 miljoen euro. Hoofdkantoor Tele Atlas wordt verplaatst naar Boston (VS). Gent wordt ‘Europees’ hoofdkantoor. Augustus 2004 Concurrent Navteq is megasucces op de beurs.
2005: Hele directiecomité, op CEO Alain De Taeye na, is Amerikaans. Indiase outsourcingactiviteit (600 mensen) verkocht aan partner Infotech Enterprises. November 2005 Tele Atlas introduceert op Euronext Amsterdam. 51 % van de
aandelen wordt beursgenoteerd.