Technologiefederatie Agoria roept leden op tot boycot van Federal Learning Account

Bart Steukers, CEO van technologiefederatie Agoria.

Technologiefederatie Agoria roept haar leden op tot een boycot van de ‘Federal Learning Account’ (FLA), een tool die bedrijven moeten gebruiken om opleidingen van werknemers te beheren.

Ongeveer 4 op de 5 technologiebedrijven zal de applicatie niet gebruiken, meldt Agoria op basis van een rondvraag.

Waarover gaat het?

De regering wil bedrijven met minstens 20 werknemers verplichten om alle opleidingen te registreren en beheren in de Federal Learning Account. Volgens Agoria belemmert de tool bedrijven net in het voeren van hun opleidings- en competentiebeleid.

“De digitale applicatie zorgt voor enorme extra administratieve lasten bij bedrijven”, aldus de technologiefederatie, die al herhaaldelijk aandrong bij de federale regering op extra overleg en uitstel. 

Extra werk en geld

Volgens Agoria wordt De FLA-tool onafgewerkt op ondernemingen losgelaten en houdt hij  HR-medewerkers uren bezig met pure, vaak dubbele, administratie.

“De FLA schiet zijn doel volledig voorbij”, zegt CEO Bart Steukers. “Voor grote bedrijven betekent de FLA een enorme stapel werk en geld, voor al onze kmo’s – twee derde van alle ondernemingen ​-​ is het al helemaal onbegonnen werk. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een maatregel die bedoeld is om opleiding te ondersteunen exact het omgekeerde doet? Wat ons betreft mag de FLA gewoon verdwijnen. De regering onderschat echt hoe groot de lasten zijn voor onze bedrijven.”

Agoria wil uitstel

De FLA moet nú op de regeringsagenda komen en minstens uitgesteld worden.” ​ Er is nog maar één ministerraad gepland voor de federale regering in lopende zaken gaat. “Het is dus de laatste kans voor deze regering om met vrij weinig moeite een donkere schaduw die boven onze bedrijven hangt, weg te halen”, aldus Steukers.

Eerder uitten ook Federgon, de federatie van HR-bedrijven, en werkgeversorganisatie VBO al hun bedenkingen over de FLA-tool.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content