‘t Klokkenhof

Een autohandelaar ontpopt zich als een succesvolle horecaondernemer en engageert de bekende kok Johan Van Raes.

Dirk Volders is een joviale vijftiger die jarenlang actief was in de autoverkoop. Drie jaar geleden besloot hij samen met zijn vrouw om het hotel-restaurant ‘t Klokkenhof over te nemen. De twee hadden geen horeca-ervaring en moesten hun huis hypothekeren om de zaak rond te krijgen. Martine Volders kreeg het hotel onder haar beheer, Dirk zou zich over het restaurant ontfermen.

Omdat ‘t Klokkenhof dringend opgefrist moest worden en de middelen beperkt waren, werden eerst de vijftien kamers heringericht in cocoonstijl. Dat was een goede keuze, want de omliggende bedrijven hadden nood aan hotelkamers. Vervolgens kwamen de bar, het restaurant en het terras aan de beurt.

Op drie jaar tijd werd ‘t Klokkenhof een professioneel uitgebate, goed onderhouden en druk beklante zaak. Omdat de zaken goed lopen, werd recent kok Johan Van Raes geëngageerd. Een man met een reputatie. Van Raes werd immers opgeleid door Claude Dupont, baatte acht jaar lang het sterrenrestaurant Villasdal in Ekeren uit, vond het koken op gastronomisch niveau te veeleisend en verhuisde naar de overkant van de straat, waar hij chef-kok werd van de Compagnie De Mangerie. In De Mangerie kon je smakelijk eten, maar er waren veel andere zaken – zoals de bediening – die te wensen over lieten. De zaak ging onlangs dicht en de vijftigjarige Johan Van Raes stond op straat. Dirk Volders pikte hem op om onder leiding van chef-kok Guy Van Dooren het keukenteam van ‘t Klokkenhof te ondersteunen. In het zog kwamen de fans van Van Raes, die zich blijkbaar ook in ‘t Klokkenhof thuis voelen. Geen slechte zet van de autohandelaar: in de praktijk betaalt Van Raes zichzelf terug!

Wij bezochten ‘t Klokkenhof op een warme avond. Het grote aantal auto’s op de parking vertelde dat ‘t Klokkenhof geen gebrek aan klanten heeft. Op het terras wachtte een tafeltje met uitzicht op de vijver met klaterfontein.

‘t Klokkenhof heeft een spijskaart met evergreens uit de Franse en Belgische keuken. Het visitekaartje is het driegangenmenu, dat zowel ‘s middags als ‘s avonds beschikbaar is en slechts 30 euro kost. Wij aten à la carte en kozen twee voorgerechten: carpaccio van rundfilet met koningskruid en zongedroogde tomaat en geschaafde parmezaanse kaas (13 euro) en gedroogde Spaanse ham Pico Veleta de Trevélez Gran Reserve met een slaatje en meloen (16 euro). Hoofdgerechten waren: gebakken jonge duif uit Bresse, keurig versneden en opgediend met jeneverbessen, een smakelijke jus en verzorgde seizoensgroenten (26 euro) en Angusfilet met gefruite sjalot en bordelaisesaus met merg (24 euro). Het glas werd gevuld met een 2002 Crozes Hermitage, Domaine Brotte, een frisse, fruitige syrah die zich goed voelde bij het duifje.

Deze uiterst correct bereide maaltijd werd afgesloten met een flan-karamel met frambozencoulis (8 euro) en ook hier werden de regels van de kookkunst nageleefd.

KAART CAFé-RESTAURANT-HOTEL ‘T KLOKKENHOF

Bredabaan 950

2930 Brasschaat

tel. 03 663 09 27

www.klokkenhof.com, info@klokkenhof.com

Het restaurant is open van 11.00 tot 14.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Ook open op zon- en feestdagen.

Geen sluitingsdag.

Vijftien hotelkamers.

Kader: landelijk gezellig.

Onthaal: vriendelijk en efficiënt.

Keuken: smakelijke bereidingen uit de klassieke Franse en Belgische keuken.

+++

De beoordeling gaat van

1 tot 5 sterretjes

1 = negatief

2 = redelijk

3 = positief

4 = aanbevelenswaard

5 = uitmuntend.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content