Rond de speeltafel

Het restaurant van het casino van Middelkerke biedt de kwaliteit van de sterrenkeuken, maar dan tegen gematigde prijzen.

De ingang van een casinospeelzaal vormt voor heel wat mensen nog altijd een drempel. Dat is jammer, want daardoor weten bijvoorbeeld maar weinigen dat er in het restaurant van het casino van Middelkerke ook smakelijk en tegen aantrekkelijke prijzen kan worden gegeten.

Miljoenen hoeft u zeker niet op zak te hebben om de speelzaal en het aanpalende restaurant binnen te gaan. Het volstaat om uw identiteitspapieren bij te hebben en een toegangstarief van 150 frank (een jaarkaart kost 1500 frank) te betalen.

Vanuit het restaurant heeft u vrij zicht over de speelzaal. Het bedrijvige gedoe rond de roulettetafels, het opulent versierde decor en de kristallen kroonluchters doen denken aan een scène uit een James Bond-film. Wie de andere kant opkijkt, krijgt een betoverend uitzicht over de Noordzee.

Trekpleisters van het Middelkerkse casino zijn het week- en weekendmenu (respectievelijk 795 en 1195 frank). Beide bestaan uit drie gangen op basis van marktverse kwaliteitsproducten. Executive chef-kok Marc Boin werkte vier jaar bij Romeyer en behaalde een Michelin-ster voor de keuken van het gastronomisch restaurant Bouquet, dat vroeger in het casino was ondergebracht. Vandaag biedt het restaurant van de speelzaal nog steeds de kwaliteit van de sterrenkeuken, de prijzen zijn evenwel gedaald. Handgepelde garnalen op een slaatje (550 frank), in doek bereide ganzenlever (650 frank), tongetjes van de garnaalvisser (780 frank) en ossenhaas “Rossini” (850 frank) zijn “à la carte”-specialiteiten die nog uit de Bouquet-periode dateren.

Wij kozen het weekendmenu, waarbij men uit drie voor-, hoofd- en nagerechten kan selecteren. Tartaar van maatje en princessenboontjes was het hapje ; dariole van ganzenlever met Muscat de Beaumes de Venise, verpakt in plakjes gerookte eendenborst het voorgerecht ; gebraden duif met tuinbonen, kleine uitjes, chips van artisjok en saus van erwten het hoofdgerecht ; en clafoutis met kersen het nagerecht. Alle gerechten waren van onberispelijke kwaliteit en werden met zorg op het bord gepresenteerd.

Ten slotte nog dit : wie na het eten nog een gokje wil wagen, kan dat af vanaf 50 frank.

PIETER VAN DOVEREN

Chef-kok Marc Boin Het restaurant van het casino van Middelkerke biedt gastronomische kwaliteit tegen verteerbare prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content