Romantiek in een burgerpaleis

Restaurant Pegasus ligt op honderd meter van de Poperingse markt en is aan de buitenkant te herkennen aan het bronzen beeld dat Pegasus voorstelt, een werk van kunstenaar Luc Coomans. Plaats van gebeuren is een geklasseerde achttiende-eeuwse patriciërswoning. Het burgerpaleis behoorde vroeger toe aan een tabakshandelaar. Pieter Porters zorgde voor een sfeervolle inrichting, waarbij historische elementen, zoals vloeren van groene Villeroy&Bochtegels werden gecombineerd met hedendaagse gerieflijkheid. De salon is weelderig gedecoreerd met Engels antiek, kristallen luchters, spiegels met gouden lijsten en wegzakcanapés. Eten gebeurt in twee ruime en lichte vertrekken en bij mooi weer op het riante terras, dat uitgeeft op een beschermde binnentuin met magnolia’s.

Baas is de jonge Bert Recour, die financieel wordt geruggensteund door zijn vader. Bert Recour ging in de leer bij meesters als Bruneau, Geert Van Hecke van De Karmeliet en Peter Goossens van het Hof van Cleve. De spijskaart is gevarieerd en wordt ondersteund door een indrukwekkende, internationale wijnkaart.

Wij kwamen aangekondigd in het zog van de vertegenwoordigster van Romantic Hotels & Restaurants en werden warm verwelkomd door de vrouw des huizes. “Wat Bert met liefde bereidt, probeer ik met liefde te serveren”, vertelde de geboren gastvrouw.

We kregen twee smakelijke voorgerechten: kroket van kalfszwezerik met krokante asperges, coulis van pruimtomaat en rozemarijn (24 euro) en het fijne vlees van wagyurund, geslaagd gecombineerd met rivierkreeft, truffel, avocado, graanmosterd en sorbet van parmezaan (24 euro). Hoofdgerechten waren: langzaam gegaarde duif met doperwten, cantharellen en munt en een smakelijke aardappelmousseline (30 euro; wij misten warm water om na het kluiven aan de boutjes de vingers schoon te maken) en zeetong met duinasperges, spinaziescheuten, risotto en jus van platte peterselie (34 euro). Als zoete afsluiter kwamen ravioli van chocolade, gebakken banaan, panna cotta van koffie en ijs van tonkabonen (12 euro). (T)

Hotel-restaurant Pegasus, Romantic Hotels & Restaurants International

Guido Gezellestraat 7

8970 Poperinge

Tel.: 057 33 57 25

www.pegasusrecour.be

Zondagavond en maandag gesloten

Menu’s: 55 tot 70 euro

Twee conferentiezalen

Arrangementen van 152 tot 475 euro

Kader: opulent

Onthaal en bediening: gastvrij en op niveau

Keuken: gastronomisch, rijk

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content