POSTCODE 2470 2530

DE PAS

2470 Retie, Passtraat 11

tel.: 014 37 80 35, fax: 014 37 33 36 e-mail: depas@online.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Guy Weyts

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: ma, di

vakantie: variabel

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 30 euro – lunch drank inbegrepen: 40 euro – menu’s van 45 euro tot 55 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 23 euro – glas huiswijn: 5 euro – kindermenu: 25 euro – buffet: 40 euro

traiteur

specialiteiten: kabeljauwhaasje met aspergecarpaccio en aardappelquiche: 21 euro – oosterscheldekreeftje gegrild met tapenade van artisjok: 35 euro – stoemp met langoustines en sevrugakaviaar: 39 euro – zwezerik gelardeerd met kalfstong: 28 euro – chaud-froid van peertjes met champagne en Poire William: 10 euro

accommodatie: feestzaal (55 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: schaal- en schelpdierenavonden, wine and dine-avonden, kooklessen – snelle lunch, binnen het uur opgediend.

decor: luxueus, romantisch

Al wat uit de keuken van Guy Weyts komt, heeft kraak en smaak en dat kan niet van alle chefs die het hogerop zoeken, gezegd worden. Het restaurant bevindt zich in een anderhalve eeuw oud pand bij de markt van Retie, dat oorspronkelijk een vakantiehuis voor nonnen was. Fabi Weyts ontvangt met gratie in een luxueus decor vol antieke meubelen, Perzische tapijten, bronzen beelden en andere pronkstukken. Weyts (geboren in 1968) heeft een degelijke opleiding genoten, is qua inspiratie losgekomen van zijn leermeesters, staat open voor alles wat passend en lekker is en heeft de toekomst voor zich. Te volgen.

DE SCHONE VAN BOSKOOP

2530 Boechout, Appelkantstraat 10

tel.: 03 454 19 31, fax: 03 454 02 10

creditcards: American Express, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Wouter Keersmaekers

keuken open: van 12.00 tot 15.00 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: zo, ma

vakantie: een week met Pasen, 23/12-1/1, 8/8-31/8

prijzen: à la carte: 78,50 euro – lunch: 45 euro – menu: 62 euro – dranken: aperitief: 9,50 euro – fles water: 4,35 euro – glas bier: 3 euro – fles huiswijn: 25 euro – glas huiswijn: 5,50 euro

specialiteiten: lauwe kalfskop met gekruide tartaarsaus: 27,50 euro – koningskrab met kropsla en gemarineerde tomaten: 40 euro – gegrilde tong met salpicon van kreeft: 35 euro – duif met cannelloni van kalfszwezerik in sausje van citroentijm: 32,25 euro – gemarineerde bananen met roomijs van witte chocolade: 11,25 euro

speciale activiteiten: snelle driegangenlunch binnen het uur opgediend.

decor: modern

Bij zo’n kunstzinnig restaurant hoort een artistieke keuken en de joviale en immer geestdriftige Wouter Keersmaekers creëerde die. Hij werd gevormd in het Antwerpse

‘t Fornuis en hield aan die leertijd een voorliefde over voor orgaanvlees, boerengroenten en vergeten fruit. De gerechten van Wouter zijn eigenzinnig en gekunsteld en brengen door hun opbouw qua vormen, kleuren, texturen en smaken telkens een waaier van bordsensaties teweeg. Creatief, dat wel!

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content