POSTCODE 2235 2440 2460
HOF TER HULST
2235 Hulshout, Kerkstraat 19
tel.: 015 25 34 40, fax: 015 25 34 36
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: seizoenkeuken, inventieve, vegetarische schotels
chef: Johan Schroven
keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 22.00 u.
sluitingsdag: di, za-mid
vakantie: variabel
prijzen: à la carte: 52 euro – lunch: 24,50 euro – lunch drank inbegrepen: 30,50 euro – menu’s van 38 euro tot 50 euro – dranken: aperitief: 8,70 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 3,70 euro – fles huiswijn: 19 euro – glas huiswijn: 4,50 euro – kindermenu: 20 euro
traiteur
specialiteiten: timbaaltje van macaroni met aspergepunten: 22 euro – salade van kreeft met mango en asperges: 27 euro – gebakken griet met venkel en gekonfijte tomaat: 27 euro – hoevekip gevuld met eendenlever en geglaceerde aardappeltjes: 21 euro – gesuikerd taartje met vers rabarberijs: 9 euro
accommodatie: feestzaal (40 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), voorzieningen voor gehandicapten
speciale activiteiten: avonden met menu’s met aangepaste wijnen – driegangenlunch in anderhalf uur
decor: rustiek, romantisch
Johan Schroven is afkomstig van Schriek en nog geen 28. Na zijn humaniora belandde hij bij de strenge en veel- eisende Roger Souvereyns in Scholteshof. Hij bleef er twee jaar en op voorspraak van Souvereyns raakte hij binnen in restaurant Louis XV van Hôtel de Paris in Monaco. Hij schopte het daar binnen de twee jaar tot eerste commis van Alain Ducasse. Van Ducasse verkaste hij naar Michel Gué- rard, in Eugénie-les-Bains, waar hij chef de partie werd, de regionale keuken ontdekte en zijn vrouw, Ghislaine Layan, een ontwapenend meisje uit de Landes, ontmoette. En nog was de leergierigheid niet gestild, want alvorens in Hulshout een eigen zaak te beginnen, sloeg hij nog twee jaar culinaire kennis op in Hôtel de Ville van Freddy Girardet, in het Zwitserse Crissier. Hof ter Hulst is een oude, omgebouwde hoeve, aan de buitenkant rustiek, maar binnen van een tijdloze klassieke stijl en subliem uitgelicht.
DE CUYLHOEVE
2440 Geel, Hollandsebaan 7
e-mail: cuylhoeve@innet.be, internet: www.cuylhoeve.be
creditcards: American Express, Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, inventieve
chef: Bart Janssens
keuken open: van 12.00 tot 13.30 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: wo, zo, za-mid
vakantie: 25/12-1/1, een week in april, 1/7-31/7
prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 30 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 30 euro tot 72 euro – dranken: aperitief: 7,50 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2 euro
specialiteiten: marktkeuken
accommodatie: feestzaal (12 pers.), parkeerruimte
speciale activiteiten: operadiners in januari, afternoon tea in mei. Snelle driegangenlunch: 30 euro (50 euro met wijn inclusief).
decor: klassiek, romantisch
Bekend familierestaurant, rustig gelegen in een schilderachtig gedecoreerde hoeve. De voormalige chef Monique Rutgeerts heeft het vaandel van de keuken doorgegeven aan zoon Bart. Hij leerde veel van zijn moeder en volgde stages in toprestaurants, zoals Kasteel Sint-Paul en Scholteshof. De
DE PASTORIE
2460 Lichtaart, Plaats 2
e-mail: depastorie@belgacom.net
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Franse, moderne, vegetarische schotels
chef: Carl Wens
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: ma en di
vakantie: eind augustus, krokusvakantie
prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 40 euro – menu’s van 57 euro tot 80 euro – dranken: aperitief: 8,75 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 31 euro
kindermenu: 20 euro – traiteur
specialiteiten: taartje van gekonfijte tomaat met tonijn en krab: 26 euro – minestrone van kreeft en sint-jakobsschelpen: 28 euro – haantje met bosuitjes en morieljes: 24 euro – rug van speenvarken met loempia van pata negra
accommodatie: seminarie-infrastructuur (40 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten
speciale activiteiten: champagnediners, wildfestival.
Driegangenlunch binnen het uur.
decor: luxueus, in zeventiende-eeuwse pastorie
De Pastorie biedt reeds meer dan tien jaar huiselijke gezelligheid, gekoppeld aan uiterst verzorgde bereidingen en een beroepsbekwame bediening.
Pieter van Doveren
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier