POSTCODE 1000

AUX MARCHES DE LA CHAPELLE

1000 Brussel, Kapellemarkt 5

tel.: 02 512 68 91, fax: 02 512 41 30

e-mail: info@lesbrigittines.com

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, klassieke

chef: Dirk Myny

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 23.00 u.

sluitingsdag: za-mid, zo en feestdagen

vakantie: 21/7-10/8, 29/12-4/1

prijzen: à la carte: 30 euro – lunch: 17 euro – menu’s van 45 euro tot 60 euro – dranken: aperitief: 7 euro – fles water: 3,75 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 15 euro

traiteur

specialiteiten: garnalenkroketten: 12,75 euro – toast met Parijse paddestoelen: 10,75 euro – Deense kabeljauw met korstje van broodkruim, tomaat en basilicum: 19,50 euro – gebakken rundvlees met grof zout, saus naar keuze en frietjes: 17,25 euro – verschroeide vanilleroom: 6,25 euro

accommodatie: feestzaal (30 pers.), parkeerder

decor: bistro, art nouveau

Gelegen tegenover de ingang van de kerk, in een historisch pand. De ruime eetzaal is gedecoreerd in stemmige art-nouveaustijl. De verfijnde gastronomie van weleer werd, om in te spelen op nieuwe trends, vervangen door een bistromenu. Aan het fornuis staat chef-kok en mede-eigenaar Dirk Myny, die een gedegen opleiding kreeg bij grootmeesters als Eddie van Maele en Guy Vercauteren. Zijn bereidingen hebben smaak.

LA MAISON DU CYGNE

1000 Brussel, Grote Markt 9

tel.: 02 511 82 44, fax: 02 514 31 48

e-mail: lecygne@skynet.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Jean-Philippe Bruneau

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: za-mid, zo

vakantie: 1/8-21/8, 25/12-1/1

prijzen: à la carte: 75 euro – dagschotel: 15 euro – lunch:

36 euro – menu’s van 36 euro tot 90 euro – dranken: aperitief: 11 euro – fles water: 6,50 euro – glas bier: 3 euro – fles huiswijn: 31 euro – glas huiswijn: 5,50 euro

specialiteiten: kastanjecrème met kaviaar: 70 euro – gebakken langoustines met spinazie en lichte kerriesaus: 50 euro – pannetje van tarbot en kreeft met truffeljus: 60 euro – zacht chocoladegebak: 15 euro

accommodatie: feestzaal (100 pers.), seminarie-infrastructuur (100 pers.), parkeerruimte, parkeerder, voorzieningen voor gehandicapten

decor: klassiek, luxueus

Eigendom van zakenman Aldo Vastapane. Het decor werd in de zomer van 2002 onder handen genomen door Alain Vinck, die voorheen onder meer voor de inrichting van La Truffe Noire tekende. Beschikt over verschillende salons en zaaltjes. Zaal Ommeganck heeft een aparte toegang aan de Grote Markt en een eigen kaart in brasseriestijl: snelle bediening tegen een redelijke prijs. Aan het fornuis van het gastronomische restaurant staat Jean-Philippe Bruneau, jawel, zoon van… Zijn vader stuurde hem destijds in de leer naar een paar grote huizen in Parijs ( Arpège, Lenôtre). De Cygne, een begrip bij Brusselaars, is nog lang niet aan zijn zwanenzang toe.

MAISON DU BOEUF

1000 Brussel, Waterloolaan 38

tel.: 02 504 13 34, fax: 02 504 21 11

internet: www.hilton.com

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels

chef: Jacky Chartier

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 15.00 tot 22.30 u.

sluitingsdag: geen

vakantie: geen

prijzen: à la carte: 70 euro – dagschotel: 30,50 euro – lunch: 55 euro – lunch drank inbegrepen: 72,50 euro – menu’s van 53 euro tot 63 euro – dranken: aperitief: 11 euro – fles water: 4,75 euro – glas bier: 4 euro – fles huiswijn: 42 euro – glas huiswijn: 7,50 euro

specialiteiten: tartaar van het huis: 34,70 euro – garnalenkroketten: 19,50 euro – tussenribstuk in zoutkorst: 43,50 euro – gebraden rivierbaars: 41,75 euro

accommodatie: seminarie-infrastructuur (22 pers.), parkeerruimte, parkeerder – logies: 434 kamers van 299 euro tot 399 euro – ontbijt: 30 euro, voorzieningen voor gehandicapten, airconditioning

speciale activiteiten: gastronomische weken

decor: klassiek, luxueus

Gastronomische ontmoetingsplaats op de eerste verdieping van het Brusselse Hilton. Ministers, zakentycoons en andere magnaten appreciëren zowel de royale gerechten, de bekwame en stijlvolle bediening als het advies van zaal- en wijnkeldermeester Giuliano Gianotti, die hier al meer dan dertig jaar in dienst is. Als je niet op de kosten van je bedrijf kunt dineren, ga je beter een aantal deuren verder.

SEA GRILL

02 227 31 20,

02 219 62 62

e-mail: marc.meremans@radissonsas.com

internet: www.radissonsas.com

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: visrestaurant

chef: Yves Mattagne

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: za-mid, zo, feestdagen

vakantie: 20/7-17/8, 1/1-5/1, 13/4-21/4

prijzen: à la carte: 98,25 euro – lunch: 49 euro – lunch drank inbegrepen: 79 euro – menu’s van 75 euro tot 160 euro – dranken: aperitief: 11,75 euro – fles water: 6,25 euro – glas bier: 6,25 euro – fles huiswijn: 64,50 euro – glas huiswijn: 6,25 euro

specialiteiten: koningskrab met plattepeterselieboter: 61 euro – sint-jakobsschelpen gestoomd in algen: 29,75 euro – zeebaars in zoutkorst (per 100 g): 18 euro – ravioli van crème brûlée, carpaccio van mango en sorbet: 15,50 euro

accommodatie: seminarie-infrastructuur (16 pers.), parkeerruimte, parkeerder, voorzieningen voor gehandicapten, logies (280 kamers), airconditioning

decor: luxueus

Zonder twijfel het beste visrestaurant van Brussel. De inspiratie van chef-kok Yves Mattagne, de best betaalde chef-kok in België, is nog lang niet opgedroogd en zijn werk-

lust blijft groot: hij is ook eigenaar van een kookschool en brengt boeken en cd-roms uit. Sea Grill, rijkelijk aangekleed door de Belgische binnenhuisarchitect Nicolas Lecompte, is gehuisvest in het SAS Radisson Hotel en straalt tot in het kleinste detail klasse uit. Wie dol is op enig tafelspektakel kan de massief zilveren kreeftenpers laten aanrukken. Een creditcard om af te rekenen, is meer dan handig.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content