Novo Nordisk investeert in Vlaamse spin-off voor nieuw obesitasmedicijn

© Getty

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Financiële details deelt Tanai Therapeutics donderdag niet mee in een persbericht. Samen met de bestaande investeerders Bio Ventures, Qbic en VIB is in totaal nu meer dan 6 miljoen euro kapitaal opgehaald. Tanai Therapeutics werd in 2023 boven de doopvont gehouden. De spin-off bouwt voort op onderzoek van het VIB-UGent Centrum voor Inflammatieonderzoek. De extra middelen van Novo Nordisk en BioGeneration Ventures zullen dienen om het kandidaat-geneesmiddel tegen obesitas verder te ontwikkelen.

Novo Nordisk spreekt van een “veelbelovende nieuwe aanpak in de behandeling van obesitas”. Het gaat om de eerste aandeleninvestering van het Deense bedrijf via zijn investeringsprogramma Science2Medicine iNNvest.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content