Nieuwe telecomspeler Digi stelt lancering uit

Jeroen Degadt, general manager van Digi Belgium. © Digi Belgium

Digi, de nieuwe speler op de Belgische telecommarkt, is er niet in geslaagd om zoals aangekondigd zijn aanbod te lanceren in de zomer. Een nieuwe deadline communiceert het bedrijf niet. Er start wel een reclamecampagne.

Het Roemeense telecombedrijf Digi veroverde samen met het Belgische Citymesh een vergunning om een eigen netwerk voor mobiele telefonie en data te starten. Het beloofde een compleet telecomaanbod te lanceren aan “ongeziene prijzen”, maar daar zijn nog steeds geen details van bekend. “De allerlaatste fase voor de lancering is aangebroken”, zegt general manager van Digi Belgium Jeroen Degadt. Het netwerk wordt nog getest, zegt hij. Dat gebeurt “zowel in kleine groepen als op grote schaal met echte consumenten”. 

In de Brusselse wijk Kuregem heeft Digi al een eigen glasvezelnetwerk voor vast internet uitgerold en daar kunnen gezinnen nu tijdelijk gratis internet krijgen. Zo kan Digi de installatieprocessen uitgebreid testen. “Er zijn al een paar adressen geactiveerd”, zegt Degadt. De lancering volgt na de testfase, maar een concrete datum geeft hij niet. “Het kan heel snel gaan als alles vlot verloopt, maar het kan ook dat we meer tijd moeten nemen”, luidt het. De aanwervingen zitten “op schema” om te lanceren, zegt Degadt, al zoekt het bedrijf nog volk voor de infrastructuurwerken en verkoopteams. 

Infrastructuurwerken

Die infrastructuurwerken worden omvangrijk. Digi zegt binnen de vijf jaar glasvezelkabels te willen leggen in alle grote steden in België. Zo wil het zowat twee miljoen gezinnen aansluitbaar maken op zijn netwerk. Een netwerksamenwerking met concurrenten sluit Degadt niet uit “als dat de consument ten goede komt”. Proximus is al jaren bezig met zijn glasvezeluitrol en in Vlaanderen is ook Telenet via de joint venture Wyre kabels aan het installeren

In afwachting van de lancering voert Digi zijn marketinginspanningen op. Zo wordt het bedrijf een partner van het Vtm-programma ‘The Masked Singer’. Binnenkort – opnieuw zonder datum – opent DIGI ook zijn eerste fysieke winkels in Gent en Brussel. Hoeveel winkels Digi zelf wil openen, zegt Degadt niet. Hij wil ook met andere retailers samenwerken.

Bekijk ook de Kanaal Z-reportage:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content