Sterke groei in inschrijvingen voor biomedische opleidingen aan KU Leuven

Stockfoto: Getty

De opleidingen binnen de Faculteit Geneeskunde en binnen de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven kennen een stevige stijging van het aantal inschrijvingen. Dat blijkt uit de eerste tendensen, die woensdag, naar aanleiding van de start van het academiejaar, gedeeld zijn.

Voor de Faculteit Geneeskunde gaat het om een stijging van 16 procent tegenover vorig jaar. Zowel in de campus Leuven als die in Kortrijk is de stijging op te merken, en dat voor alle opleidingen, dus geneeskunde, tandheelkunde, logopedische en audiologische wetenschappen en biomedische wetenschappen. De verhoging van de quota voor geneeskunde en tandheelkunde speelt volgens de universiteit een rol, al is de trend dus ook breder, bij alle opleidingen, op te merken.

Olympische Spelen

Voor de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen is tot hiertoe een toename van 35 procent in het aantal inschrijvingen opgetekend. De KU Leuven vermoedt dat de Olympische Spelen en de erg gevulde sportzomer een verklaring kunnen zijn voor de stijging. Ook aan de UGent is een stijging van het aantal inschrijvingen in de opleiding bewegingswetenschappen vastgesteld, wellicht om dezelfde reden.

De campussen in Brussel en Brugge doen het voorts goed, laat de universiteit nog weten. In Brussel zijn economische richtingen als de bachelors Business Administration en Handelswetenschappen stijgers. Ook rechten doet het goed. In Brugge zitten industriële wetenschappen en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in de lift.

50.000 studenten

In totaal hebben 50.000 studenten zich al ingeschreven aan de KU Leuven. Daarbij zijn voor het eerst ook meer dan 9.000 generatiestudenten, dus studenten die zich voor het eerst inschrijven aan de universiteit.

De inschrijvingsperiode voor de KU Leuven loopt tot en met vandaag. Laattijdig inschrijven, omdat je bijvoorbeeld nog op resultaten van de derde examenperiode wacht, je het diploma van een vooropleiding nog niet hebt gekregen, of vanwege familiale omstandigheden, kan nog tot 9 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content