Fabriek Audi Brussels herstart dinsdag na overeenkomst tussen vakbonden en directie: onzekerheid over ontslagen blijft

Protest bij Audi Brussels | Foto: Getty

De directie en de vakbonden van Audi Brussels hebben een akkoord bereikt over de heropstart van de fabriek. Dat maakten beide partijen vrijdagochtend vroeg bekend. Het werk kan vanaf dinsdag hervat worden.

De bemiddelingspoging tussen vakbonden en directie bij Audi Brussels, die donderdag om 14 uur begon, heeft vrijdagochtend uiteindelijk resultaat opgeleverd. De directie liet in een verklaring weten dat er een overeenkomst is bereikt voor een vrijwillige herstart van de fabriek. Ook de vakbonden bevestigen dit nieuws.

‘Goed compromis’

Concreet houdt dit in dat de fabriek vanaf volgende dinsdag opnieuw opgestart wordt. Deze herstart zal in twee fases verlopen. “Vanaf dinsdag beginnen we met de carrosseriebouw en de lakafdeling en zullen we opnieuw voertuigen naar onze verdelers sturen”, klinkt het. Vanaf woensdag zal de productie in alle afdelingen hernemen. Deze week zullen alle medewerkers nog doorbetaald worden, voegt de directie toe.

“Het is een goed compromis dat zuurstof moet geven aan de mensen op het terrein en aan de onderhandelingen over de toekomst van de fabriek, om de volgende stappen te kunnen zetten”, zegt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). Hij voegt daaraan toe dat hij de “slaagkansen positief inschat”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content