Lucius

De professionele feestenbouwer Lucullus opende in een nieuw complex restaurant Lucius.

F rank Nuyens en Ann Simons hebben het ondernemen in het bloed. Nadat ze beiden de koksschool hadden gevolgd, liepen ze elkaar tegen het lijf in de keuken van het Antwerpse restaurant Sir Anthony van Dyck. Vervolgens gingen ze aan de slag in Vinton’s Restaurant in Coral-Gables (Miami, Verenigde Staten) waar ze zagen wat je moet doen om de zaken groots aan te pakken. Terug in ons land volgden twee jaar Scholteshof, waarna het duo zijn eigen traiteurszaak opende.

Zo’n zes jaar geleden verhuisden potten en pannen naar een gerestaureerde, negentiende-eeuwse artiestenwoning in Brasschaat. Lucullus moet het hebben van familiefeesten en bedrijfsevenementen en groeide mee met het klantenbestand. Na intensieve verbouwingswerken heropenden de salons en feestzalen enkele maanden geleden opnieuw hun deuren. De feestenbouwer is uitgerust met een nieuwe grote zaal, waarin tot 800 personen uit de bol kunnen gaan.

Ook nieuw is het gastronomische restaurant Lucius, waar gasten van dinsdag tot en met vrijdag terechtkunnen voor zakenlunches en romantische diners bij kaarslicht. Om seizoensgericht te kunnen koken, om de prijs ‘laag’ te houden en natuurlijk ook om het de kok niet te moeilijk te maken, is er in het nieuwe restaurant Lucius geen spijskaart: voor de lunch is er – indien gewenst binnen het uur – een menu van drie gangen (37,50 euro), ‘s avonds serveert de kok een dinermenu van vier gangen (50 euro). Wie dat wenst, kan ook een afgeslankte menuversie krijgen.

Wij kwamen ‘s avonds, reden langs het oude gebouw met ossenbloedkleurige façade en troffen in het verlengde een blokkendoosachtig gebouw, dat niet zou misstaan langs de snelweg Gent-Kortrijk. Binnen wacht een moderne luxebrasserie, vrolijk gedecoreerd in felle Provençaalse kleuren.

Wij kregen het avondmenu voorgesteld, zonder dat daarbij de prijs werd genoemd. Er is wel een beknopte wijnkaart die voldoende variatie in de verschillende prijsklassen biedt. Een viertal wijnen is ook per glas beschikbaar. Wij kozen, op aanraden van het huis, een Spaanse Vinas del Vero, Clarion 2001 (34 euro), die zich in het glas ontpopte als een evenwichtige en subtiele wijn.

Op tafel kwam een heerlijk, honger scherpend zomers hapje van eigenhandig gepelde garnalen met sorbet van tomaat en verse kruiden. De eerste bereiding was een constructie van tonijn, gemarineerd in olijfolie, honing en citroensap met ijzerkruid, gebakken zeebrasem, gekonfijte prei en tomaat en aardappelchip: wij vonden het gerecht modern, zomers en smakelijk. Een minikreeftje uit Zeeland volgde, samen met courgettebloem gevuld met ratatouille en gewelde botersaus: een lekker, Provençaals-Antwerps gerecht.

Omdat het die dag zo warm was, koos de chef voor vers gehakte américain, in torenvorm gepresenteerd onder een hoed van mayonaise met salade van snijbonen, raketsla, roodloof en trostomaatjes en een kom frieten: ook hier zat alles juist. Bij de américain kwam een glas Berco do infanté tinto 2001, een uitstekende Portugese wijn voor een verteerbare prijs (5 euro per glas, 20 euro per fles). Om in stijl af te sluiten, waren er warme abrikozen op frangipane, opgediend met ijs.

Restaurant Lucius

Salons & Feestzalen Lucullus

Bredabaan 570 – 2930 Brasschaat

tel. 03 653 27 27

www.lucullus.be – info@lucullus.be

Het restaurant is ‘s middags en ‘s avonds geopend van dinsdag tot en met vrijdag.

Kader: vrolijk gekleurde luxebrasserie.

Onthaal en bediening: vriendelijk en correct.

Keuken: hedendaagse verfijnde marktkeuken met zuiderse invloeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content