L’Intermède

L’Intermède is een sfeervol en intiem eethuisje voor gevoelige Bruggelingen.

Brugge is een van de mooiste steden ter wereld en dat zorgt voor ongemakken. Vind in het toeristenseizoen maar eens een restaurant waar je rustig kan eten.

Gelukkig is er L’Intermède. Jean-Marie Vancorselis toonde eerder dat hij de kunst verstaat van het ontvangen: hij was tien jaar lang de stuwende kracht achter het gastronomische eethuis Ambrosius. Hij wilde iets eenvoudigers en dacht aan een eethuisje waar winkelende dames weer op krachten kunnen komen. In een kleine woning in de buurt van de belangrijkste winkelstraat richtte hij het gelijkvloers in zoals hij zijn huiskamer zou inrichten. Voorts zorgen persoonlijke ontvangst en toewijding voor een broos sfeertje dat het vaste publiek met eerbied benadert.

L’Intermède is al lang geen lunchhalte meer voor winkelende dames, want op algemeen verzoek ging de deur ook ‘s avonds van het slot. Bij kaarslicht komt de warme, okerkleurige inrichting het best tot haar recht. Vancorselis ontvangt, bedient en springt in in de keuken. Hij doet de boodschappen en werkt met een onzichtbare keukenhulp, die op zijn aanwijzingen de door hem op punt gestelde gerechten bereidt. Omdat de keuken piepklein is, is de spijskaart beperkt en permanent: dat is het enige echte verwijt dat je l’Intermède zou kunnen geven. Bezoekers moeten het doen met een tiental vaste gerechten en één maandsuggestie. Gerechten die dag in, dag uit scoren zijn: ganzenleverterrine met ui en confituur (595 frank), tongfilet opgevuld met sint-jakobsschelpen op bed van gekarameliseerde witloof en saus geparfumeerd met nouilly prat (895 frank), lamskroon met basilicum (695 frank) en kip met currysaus (595 frank).

Wij kozen voor salade Thai, opgediend in bamboemandje en samengesteld uit sla, dunne reepjes kip, gemarineerde grote roze garnalen, krokant gebakken uitjes en een zoetzure vinaigrette (495 frank). Ook was er een oventaartje van krokant bladerdeeg, bedekt met gekarameliseerde appel, zachte eendenlever en opgediend met een stroperig sausje van aceto-balsamico (650 frank). Beide voorgerechten wisten te behagen. Het glas werd gevuld met Terra Rosa Laurel Glen, een elegante, warmkruidige Cabernet Sauvignon uit Californië (1150 frank). Als hoofdgerechten kozen wij voor krokant gebakken scampi met prei en zachte saffraanroom (650 frank) en gebakken kalfszwezerik op nest van shii-take, opgediend met flensje van aardappel en een saus van rode port en rozemarijn (850 frank). Ook hierover konden we alleen maar tevreden zijn.

pieter van doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content