L’Autre Cantina Zonnige Braziliaanse sferen

Braziliaans eten en ondergedompeld worden in een echte vakantiesfeer: het kan in Dona Flor, het oudste Braziliaanse restaurant van Brussel (Waterloosesteenweg 375, 1050 Elsene, www.donaflor.be). Het gaat er daar steevast vrolijk en exotisch aan toe. Nadeel is dat de immer feestvierende baas ook wel eens vermoeid raakt en dat zijn altijd lachende donkere diensters en koks slordig zijn. Maar toch stroomt het publiek toe…

Nieuw en van een beter niveau is L’Autre Cantina in dezelfde gemeente. Het restaurant heeft een unieke inrichting met tot de verbeelding sprekende kitsch, zoals een collectie heiligenbeelden. Op de eerste verdieping bevindt zich een kunstgalerie. De meest gevraagde plaatsen zijn evenwel die in het achterhuis, zitjes die uitgeven op de keuken en de paradijselijke stadstuin.

De keuken staat onder leiding van niemand minder dan Maryangela Teixera Gusmaô. Deze excentrieke ‘engel van de liefde’ heeft in de Brusselse benedenstad al het sfeervolle restaurant La Cantina en is onder meer de auteur van het boek ‘Le Banquet de la folie, petites recettes de cuisine et d’amour’. Zij komt uit Salvador da Bahia, vertrok op haar dertigste naar New York om er al kokende aan de kost te komen en reisde vijf jaar later door naar Europa. Natuurlijk is de originele decoratie van haar hand. Maryangela serveert ‘s middags een ‘warm en koud buffet per kilo’. Wie dat wenst, kan de gerechten ook meenemen naar huis of kantoor.

‘s Avonds eet je in L’Autre Cantina à la carte; er is keuze uit een achttal voor- en hoofdgerechten. Wij kozen een Salade con Salgadinhos of een salade met een verzorgd assortiment Braziliaanse kroketjes met krab, vis en aardappel, bakbanaan en palmharten (7,90 euro). Hoofdgerecht was Xinxim de Galinha of kip met prinsessenboontjes en wortel bereid in een pannetje met palmolie met gedroogde garnalen, gember en (verkookte) cashewnoten (16 euro). Hierbij kwam lekkere, getoaste maniok met gebakken ui. Als afsluiter kozen we ijs met coulis van goyave (5,50 euro).

Braziliaans restaurant L’Autre Cantina

Vleurgatsesteenweg 117

1050 Elsene (Brussel)

Tel.: 02 644 97 77

Zaterdagmiddag en zondag gesloten

Mooie, beschermde stadstuin

Kader: origineel, kunstzinnig en sfeervol

Onthaal en bediening: in het Braziliaans en Frans, door vriendelijke meisjes

Keuken: Braziliaans

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content