Kommilfoo Eerste kok met MBA-diploma in Finance HHHH

De horeca trekt uiteenlopende mensen aan. Neem Olivier de Vinck, die eigenlijk Olivier de Vinck de Winnezeele heet en van adel is. Hij is baron, maar stelt zich bescheiden op. Hoewel hij nooit koksschool volgde, sleepte hij in 2005 de titel van ‘Eerste kok van België – Prosper Montagné’ in de wacht. Bovendien is de kok in het bezit van een MBA-diploma in Finance. Om zijn studies in Amerika te bekostigen, werkte hij tijdens de weekends in de horeca. Tijdens stages in de financiële sector ontdekte Olivier dat hij liever in de keuken stond dan met cijfertjes te werken. Hij begon te koken in het clubhuis van tennis- en hockeyclub Beerschot. In zijn vrije tijd ging hij in de leer bij Eddie Van Maele.

Olivier de Vinck opende veertien jaar geleden in Antwerpen Kommilfoo en is nog even gedreven als de eerste dag. Om zich verder te bekwamen, gaat hij geregeld naar Spanje, waar hij stages volgt in bekende restaurants (El Celler de Can Roca, Tragabuches, San Pau).

Wij kozen het aantrekkelijk geprijsde menu Gastronomische Wandeling (65 euro). Espuma van ganzenlever en gepofte varkenshuid wisten aangenaam te verrassen, maar mossel met wakame (zeewier), zalmei en het zoet van gekonfijte gember vonden wij chaotisch van smaak. Kort gegaarde kreeft kwam met couscous van bloemkool, gelei van kreeft, ijs van parmezaan en jus van selder en venkel: niet alleen mooi maar ook lekker. Gebakken sint-jakobsschelpdier werd goed gecombineerd met pijlinktvis, paksoi en espuma van kokosmelk. Op lage temperatuur gegaarde skrei verscheen met mousseline van biowortel en jus van Spaanse ham. Het smakelijke vlees van op 65 °C gegaarde duif lag op het bord met biscuit van kampernoelie, bulgur en zalf van gerookt knoflook. Gekonfijte bloedsinaasappel en gelei van bloedsinaasappel werden gecombineerd met mousse van va-nille, espuma van matchathee en licht gezouten crumble van sinaasappelschil.

De prijs-kwaliteitverhouding van het geproefde menu was uitstekend. Enig minpuntje waren de wijnen uit het arrangement: die vonden wij te licht voor de gevraagde prijs (30 euro). Kommilfoo wordt druk bezocht, zowel zakelijk als privé.

Restaurant Kommilfoo, fine dining

Vlaamse Kaai 17

2000 Antwerpen

Tel.: 03 237 30 00

www.resto.be/kommilfoo

Lunch: 33 euro, menu’s 55 tot 65 euro

Nieuw is de tafel in de privé-eetkamer met open keuken. De gasten hier bepalen zelf de inhoud van het menu en kunnen hun eigen wijnen meebrengen. Alleen toegankelijk op weekdagen

Gesloten op zaterdag voor de lunch, zondag en maandag

Kader: elegant, zonder pretentie

Onthaal en bediening: vlot, door goed opgeleid zaalpersoneel onder leiding van gastvrouw Inger

Keuken: fris en inventief

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content