Kolya

Het weelderig gedecoreerde vijfsterrenhotel Manos Premier verbergt een kosmopolitisch restaurant met een bar en lounge om ‘cool’ te relaxen.

Om te onspannen in een behaaglijke omgeving bij een boeiende en bovendien redelijk geprijsde maaltijd, ben je in de meeste hotelrestaurants op het verkeerde adres. Dat de uitzondering de regel weer bevestigt, ondervonden wij bij ons bezoek aan restaurant en bar-lounge Kolya, het elegante restaurant van het opulent gedecoreerde vijfsterrenhotel Manos Premier in Brussel. Wij zakten weg in de kussens van banken en zetels en raakten snel in de ban van het comfort, van het originele decor in molgrijs en eierschaalwit en van de kosmopolitsche atmosfeer.

We werden vlot en vriendelijk bediend door in het zwart geklede jongens, die alle talen spraken behalve Nederlands, en aten voor een licht verteerbare prijs van smakelijke wereldgerechten. Het was een doordeweekse avond, het hotel zat vol en heel wat tafels rond ons waren ingenomen door een internationaal publiek.

Hotel Manos Premier behoort met hotel Manos Stephanie en Manos Conference Centre tot de groep van de Griek Constantin Poulgouras. De 37-jarige ondernemer nam Manos Premier over van zijn vader, die het hotel in 1978 kocht.

Om het restaurant makkelijk toegankelijk te maken voor niet-hotelgasten heeft Kolya een afzonderlijke ingang, op enkele passen naast de hotelingang. Een met glas overtrokken passage leidt langs tuinen en terrassen en geeft uit op de ruime eetzaal, met aan de achterkant een lounge-corner met cigar-bar. De eetzaal heeft een glazen dak en is omgeven door een groene oase met majestueuze, eeuwenoude bomen. Warme kleuren, nobele materialen en antieke, met bladgoed bedekte meubels, oude luchters, wandarmaturen en enkele belle-epoquesnuisterijen brengen sfeer en klasse. Voor mooie dagen wacht een terras, naast een vijver met drie fonteinen.

Het fornuis wordt bewaakt door de jonge Belgische chef Michaël Bravin. Hij ging in de leer in gereputeerde Brusselse eethuizen zoals Villa Lorraine, Comme chez Soi en Maison du B£uf. Hij koppelt zijn klassieke kennis aan uitheemse invloeden. De spijskaart van Kolya vermeldt zowel traditionele gerechten als fusionbereidingen en via het “Globe Trotter Menu” is het mogelijk om op culinaire excursie te gaan. Ook de wijnkaart biedt de mogelijkheid om op reis te gaan naar nieuwe wijnlanden.

Wij kozen het Globe TrotterMenu, dat voor 35 euro een Aziatische uitstap bood. Er kwamen twee voorgerechten: yakitori of minispiesjes van in soja gemarineerde kip met geraspte ramenas en aan de andere kant van de tafel tempura van grote garnalen met beignets van tofoe. De twee hoofdgerechten waren: gebakken noedels en kip met ui, shii-take en sojascheuten in een sausje met het parfum van citroenblad en aan de overkant een stoofpannetje van rundsvlees in braaf gekruide rode Thaïse curry, opgediend met jasmijnrijst. Soep van exotisch fruit met kokos en vanilleijs en een gratin van mango en limoen sloten deze avontuurlijke maaltijd af.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content