Gentse AI-start-up Uman haalt 2 miljoen euro op voor pitchplatform

Co-founders Sven Degroote en Charles Boutens
Myrte De Decker
Myrte De Decker redacteur Trends

De Gentse AI-start-up Uman, dat het perfecte verkooppraatje genereert, haalt 1,9 miljoen euro op bij Holland Capital. De investering zal worden gebruikt om het buitenland te veroveren.

“De klassieke manier waarop aan sales wordt gedaan, werkt niet meer”, zegt Charles Boutens, de CEO van Uman. “Met de mogelijkheden die artificiële intelligentie (AI) biedt, zagen we hoe dat doeltreffender en efficiënter kon. We hebben lang aan Uman gebouwd, zodat echt élk detail goed zat.”

Samen met CTO Sven Degroote bouwde hij een AI-pitchplatform voor verkoopteams. Smart-data-governance en generatieve AI komen samen in Uman, dat relevante commerciële content en inzichten op het juiste moment aanbiedt. Daardoor kunnen salesteams met gepersonaliseerde pitches en offertes naar de klant stappen, zonder zelf al het manuele werk te hoeven doen. Dat resulteert in hogere conversieratio’s en verhoogde efficiëntie.

Naar het buitenland

Verschillende marktleiders in IT, consultancy en telecom – zoals Proximus en msg global – maken al gebruik van het Gentse AI-softwareplatform. De investering van 1,9 miljoen, geleid door Holland Capital en met steun van de eerdere investeerders imec en Seeder Fund, zal worden gebruikt om verder te groeien. “Het is nu tijd dat we stealth mode verlaten en Uman goed in de markt zetten dankzij die investering. Niet enkel in België trouwens – we hebben ook al onze eerste klanten in Nederland en Duitsland”, duidt Degroote. “Onze focus blijft momenteel Europa, maar we hebben zeker de ambitie ook de Verenigde Staten te veroveren.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content