Starter van de week: Syba biedt cyberbeveiliging voor afstandswerkers aan

Francis Chlarie, medeoprichter van Syba
Hans Hermans medewerker Trends

Elke telewerker vergroot de kans op hacking. Even de mail checken van op de skipiste kan al fataal zijn. Syba komt met een oplossing. De nieuwe app maakt cyberveiligheid toegankelijk.

Waarom hebt u Syba opgericht?

“Brigitte Vantieghem en ik zijn gepassioneerd door cybersecurity”, zegt oprichter Francis Chlarie. “Tijdens onze studies vonden we geen eenvoudige oplossing om telewerkers en gezinnen te beschermen. En dus werkten we zelf een alternatief uit. Omdat Brigitte al twintig jaar in Atlanta woont en werkt, zijn we in de zomer van 2023 meteen in de Verenigde Staten en in de Benelux opgestart.”

Welke innovatie brengt u?

“Wij bundelen nieuwe cybertechnologiën en eigen ontwikkelingen in één eenvoudige app. Je klikt op een knop en je test de veiligheid van je online-omgeving. Gevaarlijke linken worden preventief geblokkeerd. Omdat de kans op hacking daardoor heel klein wordt, kunnen we ook een cyberverzekering tegen een concurrentieel tarief aanbieden.”

Wie steunt Syba?

“We werken met verschillende partijen samen. Studenten cybersecurity aan de Howest ontwikkelden de eerste testapp in 2022. Onze Amerikaanse partner levert geavanceerde cybersecuritytechnologie. De Brugse incubator Brugge.INC coacht ons rond communicatie en marketing. Via onze adviesraad hebben we experts aan boord met hoge technologische vaardigheden en cybersecurity-expertise, waaronder ‘Cyberresearcher van het jaar’ Kurt Callewaert.”

Hoe wil Syba groeien?

“We focussen op marketing en sales gericht op de b2b-markt van consultancy bedrijven, banken enzovoort. We groeien met nieuwe functionaliteiten en partners. In Nederland werken we aan de eerste integratie in de app van een verzekeraar. Die biedt onze technologie aan zijn klanten aan. En we stomen ons klaar om onze dienst met een application programming interface aan te bieden via banken.”

Partner Content