Regula Ysewijn wint culinaire Oscar in de Verenigde Staten
Regula Ysewijn heeft met haar boek Dark Rye and Honey Cake de prestigieuze James Beard Award gewonnen in de categorie ‘Baking and desserts’. De James Beard Awards worden jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën en staan in de Verenigde Staten bekend als de Oscars van de culinaire wereld.
Tijdens een groot event in de Opera van Chicago werden de winnaars zaterdagavond bekendgemaakt. Ysewijn nam het in haar categorie op tegen twee andere, Amerikaanse kandidaten. Abi Balingat is een Amerikaanse met Filipijnse wortels en heeft als @theduskykitchen bijna 18.000 volgers op Instagram. Zij schreef een boek over een mix van Filipijnse en Amerikaanse desserts.
Mooie erkenning
De andere genomineerde was de in San Diego geboren Natasha Pickowicz, die naam maakte als banketbakker in New York en actief is als activiste, onder meer voor vrouwenrechten. Zij was genomineerd met More than Cake. Pickowicz, de eigenaar van twee populaire banketzaken in New York, heeft bijna 55.000 volgens op Instagram.
Ysewijn kon door de opnames voor een volgend seizoen van Bake Off Vlaanderen niet aanwezig zijn op de uitreiking, maar was uiteraard dolblij met de winst. “Ik had nooit gedacht dat ik voor zo’n prestigieuze prijs in aanmerking zou komen”, zei ze eerder in een interview met Trends. “Het is een mooie erkenning voor mijn werk.”
Traditionele lekkernijen
Dark Rye and Honey Cake verscheen in het Nederlands als Van wafel toe koek. Gebak uit de Lage Landen voor alle feesten van het jaar. In het boek vertelt Ysewijn de verhalen achter onze traditionele lekkernijen, zoals wafels, speculaas en andere koeken. Het boek staat vol historische gegevens over onze tradities en feesten, aangevuld met de originele, maar aangepaste recepten. Het is vooral de historische achtergrond die door de jury van de awards wordt geprezen.
Ysewijn is in ons land vooral bekend als jurylid van de programma’s Bake Off Vlaanderen en Junior Bake Off. Ze schreef al verschillende historische boeken over onze eetcultuur. Momenteel loopt in het jenevermuseum in Hasselt een tentoonstelling over authentieke cafés, gebaseerd op haar boek Authentieke Belgische cafés. Ze blogt als @missfoodwise en heeft 55.000 volgers op Instagram.
Trends op Instagram
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier
YSEWIJN Regula
-
Maatschappelijke zetel:
Berchem
-
Sector:
Industriële designers, technisch tekenaars