Michel Tilmant (ex-CEO ING) duikt op in offshore-lijst
De naam van Michel Tilmant, voormalig CEO van ING Group en momenteel bestuurder voor de Belgische staat bij BNP Paribas, duikt op in de database van de zogenaamde offshore leaks. Dat meldt Le Soir.
De naam van Michel Tilmant, voormalig CEO van ING Group en momenteel bestuurder voor de Belgische staat bij BNP Paribas, duikt op in de database van de zogenaamde offshore leaks. Dat meldt Le Soir.
Michel Tilmant, die tussen 2004 en 2009 CEO was van ING Group, wordt in verband gebracht met de operaties van de ING Bank in Labuan, in Maleisië. Ook andere Belgen worden genoemd, zoals Eric Boyer de la Giroday, huidig voorzitter van ING België, en Jacques de Vaucleroy, oud-directielid bij ING en huidig directeur bij Axa.
“Ik veronderstel dat dit kadert in de fundingoperaties van ING. Ik heb geen enkele andere herinnering aan offshore-operaties dan in het kader van funding, een routine”, aldus Tilmant in de Franstalige krant.
‘Tilmant onmiddelijk vervangen’
Volgens Groen en Ecolo moet Michel Tilmant onmiddelijk worden vervangen als vertegenwoordiger van de Belgische regering bij BNP Paribas. “Als het de traditionele partijen menens is met de strijd tegen de fiscale fraude, dan kunnen ze het zich niet veroorloven om zich te laten vertegenwoordigen in de bankensector door iemand die zelf boter op zijn hoofd heeft,” verduidelijkt Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke. “Voortgaand op zijn illustere verleden kunnen we geen vertrouwen meer hebben in zijn werk vandaag”, voegt Van Hecke eraan toe.
ING België
ING België verklaart op zijn beurt dat het verplicht is te passeren via
het fiscale paradijs van Labuan, om zaken te kunnen doen op de Maleisische markt. Als het over activiteiten op andere fiscale paradijzen gaat, zijn die volgens de bank gelinkt aan oude activiteiten van ING Trust en aan private banking.
Uit de database van de offshore leaks blijkt dat van alle banken die in België actief zijn, ING veruit het meest actief was met beleggingen in fiscale paradijzen: in Singapore, de Cook-eilanden, Labuan, de Samoa-eilanden, en de Britse Maagdeneilanden. (Belga/BO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier