Duco Sickinghe kreeg gulle afscheidsregeling bij Telenet
Het jaarverslag van Telenet bevat cijfers over de gulle afscheidsregeling die werd getroffen met voormalig CEO Duco Sickinghe.
Duco Sickinghe kreeg vorig jaar nog een vergoeding van 1.654.922 euro bij Telenet, blijkt uit het jaarverslag van de telecomgroep.
Daarin zitten een vaste vergoeding van 1,39 miljoen, een variabele vergoeding van 210.375 euro, en premies voor een groepsverzekering en voordelen in natura voor 48.422 euro.
Sickinghe was nog CEO van Telenet tot 31 maart 2013, met een beperkte periode van dienstverlening om de wissel aan de top van het bedrijf vlot te doen verlopen.
De afscheidsregeling omvat ook een akkoord over de laatste schijf van de 850.000 aandelenopties die Sickinghe in september 2010 heeft gekregen. Die vervallen op 4 september 2017. Ook die opties waren prestatiegebonden, maar het remuneratiecomité kortte de prestatieperiode voor de laatste schijf in, zodat nu alle opties definitief verworven zijn.
De uitoefenprijs van die opties lag tussen 14,57 en 16,46 euro. Het is onduidelijk of ze intussen zijn uitgeoefend. Volgens Bloomberg bedroeg de gemiddelde koers van het Telenet-aandeel 38,88 euro in de jongste twaalf maanden. Tegen die koers had Duco Sickinghe 31,4 miljoen euro winst kunnen maken door het pakket te verkopen. In dat bedrag zijn de belastingen op het aanvaarden van de opties niet meegerekend: vóór 1 januari 2012 was dat 7,5 procent van het verschil tussen de uitgifteprijs en de beurskoers op het moment van uitgifte, daarna 9 procent. Telenet bevestigt dat de bedragen uit het jaarverslag de kosten van de hele afscheidsregeling van Duco Sickinghe omvatten.
Tijdens de poging van Liberty Global om Telenet van de beurs te halen, had Sickinghe zijn uitstaande warrants – niet te verwarren met de opties – overgedragen aan de Stichting Administratiekantoor. Het jaarverslag meldt dat alle 1.055.427 uitstaande warrants van Duco Sickinghe in 2013 werden uitgeoefend. De uitoefenprijs van die warrants lag volgens eerdere jaarverslagen tussen 9,81 en 14,94 euro – nog lucratiever dus dan de opties – maar het is moeilijk daarvan een precieze opbrengst te berekenen, omdat het onduidelijk is hoeveel warrants tegen welke prijs in het pakket staken.
Het niet-concurrentiebeding van Sickinghe loopt nog tot 31 december 2014, meldt het jaarverslag.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier